Fericirea este doar alegerea noastra

Asta reprezinta pentru multi dintre noi: o alegere. Nu este un banal accident ori un cadou aparut din neant. Desigur, e frumos ca fiecare dintre noi sa primeasca aceste daruri, si este extrem de usor sa fii fericit atunci cand ti se intampla ceva bun pe nepusa masa, dar adevarul este ca fericirea in esenta este alegerea noastra de a vedea partea plina a paharului in orice moment, intelegand ca va exista intotdeauna si lumina dupa sumbrul intuneric, ca exista intotdeauna si o parte buna in orice situatie si orice persoana intalnita in calea noastra, indiferent de cat de negative unele lucruri ne pot parea .

Asta este, pana la urma, cheia fericirii: alege-o. Intr-adevar, nu este o alegere usor de facut tot timpul, si de multe ori ni se pare ca este ultimul lucru pe care dorim sa il facem intr-un moment extrem de dificil. Cand suferim din cauza durerii, sau cand pur și simplu nu apucam sa prindem o pauza binevenita, uneori vrem doar sa ii suparam pe cei din jurul nostru si sa ramanem suparati, intr-o continua  tristete. Este raspunsul omenesc si natural, dar acesta nu reprezinta un comportament necesar, ci o alegere din partea noastra. Si alegerea noastra de a ramane fericit ne va face pe toti nsite oameni mai buni, mai puternici, mai destepti si mai rabdatori cu cei apropiati.

Noi avem intotdeauna sa ne alegem posibilitatea de a deveni fericiti. Invațarea si obisnuirea de a ne schimba atitudinea in acele momente grele sunt frustrante de multe ori, dar totul acest efort merita in cele din urma. Atunci cand alegem sa fim fericiti, toate lucrurile tind sa se intample in favoarea noastra, si tot norocul din lume pare sa ne surada, iar daca lucrurile nu sunt asa cum le doriti pentru voi, in final daca alegeti sa ramaneti fericiti, puteti accepta cu usurinta si multe situatii pentru ceea ce sunt ele si sa obtineti ce-i mai bun din ele, indiferent felul in care viata va trateaza.