Camerele de supraveghere prin cablu - pro vs contra

Camerele de supraveghere prin cablu cer utilizatorilor sa ruleze cablurile de alimentare si de date de la dispozitivul de inregistrare catre monitor, unde este afisata imaginea camerei. Acest lucru poate fi inestetic intr-un mediu familial si poate reprezenta, de asemenea, un pericol de impiedicare, atunci cand cablurile nu sunt fixate corect. In situatia in care cumparatorii doresc sa isi pastreze cablurile ascunse, aceasta implica, de obicei, profesionisti angajati care sa vina si sa instaleze atat cablurile, cat si aparatul de filmat.

Camerele cu fir pot fi plasate oriunde utilizatorii pot obtine un cablu de alimentare si un cablu de date pentru a ajunge la ele. Cu toate acestea, din cauza cablurilor, camerele nu pot fi usor mutate sau repozitionate dupa ce au fost instalate, in special in cazul in care acestea au fost ascunse profesional. Camerele cu fir tind sa fie mult mai mari decat omoloagele lor wireless, motiv pentru care sunt adesea complexe si nerecomandate pentru folosul incepatorilor.

Echipamentele de supraveghere prin cablu au avantajul distinct de a nu fi supuse la interferente. Modelele fara fir sunt adesea supuse la o gama larga si diversificata de interferente de semnal, care pot cauza pierderea de alimentare audio sau video. Deoarece dispozitivele prin cablu nu se bazeaza pe un semnal intre emitator si receptor pentru a inregistra si transmite imagini, sunt mai putin susceptibile de a fi supuse la interferente. In schimb, imaginile sunt comprimate si transferate ca pachete de date prin cabluri, direct pe monitor sau dispozitivul de inregistrare. Prin urmare, utilizatorii cu un sistem de camere supraveghere prin cablu de la http://www.sdsmag.ro, nu trebuie sa fie in permanenta preocupati de telefoanele mobile, frecventele radio sau conditiile meteorologice nefavorabile care pot cauza pierderea semnalului.

Utilizarea dispozitivelor de supraveghere cu fir pot reduce, de asemenea, semnificativ riscul de hack-uire al sistemului sau accesarea de la distanta de catre persoane neautorizate. Acest lucru devine benefic, deoarece multe sisteme wireless pot, prin natura lor de proiectare, sa fie manipulate, monitorizate si controlate de la distanta, in timp ce sistemele cu fir, fara acces la Internet, nu pot fi reperate sau copiate de la distanta.