Ce sa nu porti in perioada sarcinii?

Alcatuirea garderobei pentru perioada sarcinii poate pune oarece probleme, mai ales doamnelor aflate la prima experienta, care vor sa arate bine, dar sfarsesc intr-un dezastru stilistic. Exista haine gravide care imbraca perfect trupurile ce capata pe zi ce trece noi dimensiuni si in general acestea sunt optiunile cele mai bune pentru doamnele insarcinate, orice “imprumut” din garderoba veche trebuie facut cu maxima atentie.

Unul dintre look-urile numarul unu care ar trebui evitat cu orice chip sunt hainele mulate combinate cu incaltaminte cu toc. Look-ul de inspiratie Peggy Bundy este departe de a avantaja, cu atat mai mult daca vorbim despre o femeie insarcinata, al carei corp capata rotunjimi noi. Pe de alta parte, nu este indicat nici sa porti haine supradimensionate, pentru ca nu vor avantaja noua silueta si te vor face sa arati si mai "implinita" decat esti. Imprimeurile foarte vesele sau culorile tari nu sunt deloc recomadate acelora care au depasit deja un numar de kilograme admis ca rezonabil. Topurile lungi, de asemenea, sunt contraindicate viitoarelor mamici mai scunde, pentru ca vor face corpul si mai scund, la fel ca si rochiile maxi. Un obicei care a facut victime mult timp in randul gravidutelor de pe la noi, aparitiile publice cu burta la vedere este cu totul de evitat.. Nu este sexy si nici macar dragut sa vezi un abdomen de luna a opta sau a noua ivindu-se de sub un maiou mulat si scurt, sau iesind peste linia taliei unei fuste. Sarcina nu este ceva rusinos si nimeni nu spune sa o ascundem in saci sau straturi, straturi de haine, dar nici sa o expunem voit, pentru ca ea tine de intimitatea fiecareia. 

De la patru luni incolo, cand burtica devine evidenta, tocurile sunt de evitat, nu neaparat din punct de vedere estetic, cat mai alez din punct de vedere al confortului. In plus, si centrul de greutate se schimba si femeilor insarcinate le va fi tot mai greu sa mentina un echilibru perfect pe tocuri.