Despre salbaticia unui traseu

Un traseu spectaculos dar la fel de interesant precum Transfagarasan-ul este Transalpina. Acesta a devenit cunoscut in special dupa emisiunea "Top Gear on Transalpina highest Romania road". Drumul si-a pastrat neatinsa salbaticia iar pentru cei care doresc sa traiasca sentimentul regasirii in natura pot traversa cu incredere transalpina Romania. Strainii pot descoperi  aici frumusetea autentica caracteristica multor zone din tara noastra. Este unul dintre acele locuri in care simti ca poti atinge norii si-n care frumusetea iti ofera mai mult decat energie, iti ofera zambetul muntelui, zambetul unui versant. Cel mai inalt punct de aici se numeste Pasul Urdele si ajunge la aproximativ 2140 m.

Desi se afla inca in reabilitare si nu a fost asfaltata pe portiuni intregi, aceasta este vizitata din ce in ce mai des, caci o vacanta in aceste locuri incepe cu intrebarea: „ce lume voi descoperi aici?”. Soseaua Transalpina trebuie parcursa cu viteza redusa si cu mare atentie din partea soferului caci lipsa parapetilor poate produce situatii neplacute. Nu este recomandat sa vizitati traseul seara.

Pentru cei care isi doresc  o excursie plina de entuziasm si frumusete, soseaua se deschide in special vara dupa luna aprilie. O evadare din orasele aglomerate reprezinta o alternativa potrivita pentru a te bucura de faimosul traseu.

In ceea ce priveste cazarea exista mai multe variante. Una dintre ele este accesarea site-ului http://www.infokazare.ro. Existand un potential turistic ridicat, localitati precum Novaci, Obarsia Lotrului, Ranca si Sebes ofera un cadru natural pentru cei ce doresc sa beneficieze de confort si liniste.

Transalpina traverseaza judetul Alba, Sibiu, Gorj si Valcea. Reprezentand una dintre cele mai spectaculoase sosele din Europa, versantii ofera imagini de neuitat pentru amatorii de maretie.

Faima acesteia nu se datoreaza unei publicitati excesive sau a unei strategiei de marketing elaborate in scopul promovarii turismului romanesc, ci a unei emisiuni straine sau a recomandarilor care vin din partea turistilor straini si romani.