Panourile cu celule fotovoltaice - lumina din viitor

Tehnologia fotovoltaica este o sursa de mare putere emergenta, datorita numeroaselor beneficii asupra mediului dar si pentru faptul ca este extrem de  economica. Solutiile de automatizare si control pentru dispozitivele de urmarire solare sunt in fruntea acestei tehnologii de energie regenerabila. Sistemele fotovoltaice sunt concepute pentru a capta razele soarelui la cea mai mare intensitate, prin concentrarea fasciculului de lumina prin intermediul celulelor solare, la un unghi optimizat. In comparatie, panourile traditionale solare pe pozitie fixa necesita o suprafata mai mare si un numar mare de matrici aranjate intr-un singur sistem de eficienta energetica. Folosind o tehnologie avansata, panourile cu celule fotovoltaice Nice pot avea cu 30% mai multa putere si reduc cantitatea de spatiu necesar. Aceste sistemele fotovoltaice au, de asemenea, capacitatea de a stoca energia electrica generata pentru utilizare, intr-un moment ulterior.

In plus, unitatea de urmarire solara se asigura ca panoul fotovolataic, care transforma energia luminii solare in energie electrica, este in mod constant la unghiul optim pentru a maximiza eficienta sistemului. Este o componenta esentiala a intregului sistem fotovoltaic si este de obicei montata pe partea din spate a panoului.

Panourile cu celule fotovoltaice sunt in mod normal stabilite ca niste ansambluri cu ecran plat, care pot fi montate pe acoperisuri pentru uz rezidential sau pe suprafete mai mari, in zonele expuse la soare, cum ar fi deserturile sau campurile pentru uz comercial. Una dintre cele mai mari caracteristici a lor este faptul ca acestea au o durata lunga de viata si necesita foarte putina intretinere. Deoarece sistemele fotovoltaice sunt parte dintr-o tehnologie recenta in curs de dezvoltare, inginerii continua sa caute cea mai eficienta metoda de integrare a diferitelor componente care alcatuiesc acest sistem si conduce tehnologia. Prin urmare, este doar o chestiune de timp pana ce aceste panouri vor fi indispensabile tuturor locuintelor si companiilor.