Mario si Luigi

Dupa cum probabil stiti deja Mario mai are un frate geaman, mai inalt dar mai putin popular pe nume Luigi. Imbracat intr-o salopeta albastra si cu sapca verde, Luigi a aparut pentru prima data in 1983 in jocul arcade Mario Bros. ca si personaj secundar.  Desi nu este la fel de faimos ca si fratele sau, Luigi apare in destul de multe jocuri Mario printre care si o serie de trei jocuri : Mario si Luigi. Multe dintre jocurile in care apare acest personaj sunt jocuri online, dar as vrea in acest articol sa va spun mai multe despre trilogia in care joaca alaturi de fratele sau.
Primul joc din trilogie se numeste Mario & Luigi: Superstar Saga si este lansat in 2003 de catre cei de la  Game Boy Advance. In acest joc apar inca doua persoanje negative noi: Cackletta si Fawful care ii fura vocea printesei Piersica. Cei doi protagonisti trebuie sa o recupereze si sa ii impiedice pe cei doi eroi negativi sa o foloseasca pentru a conduce lumea.
Al doilea joc este Mario & Luigi: Partners in Timelansat in 2005 de catre cei de la Nintendo de aceasta data. In acest joc actiunea se petrece in trecutul Regatului Ciuperca, unde printesa Piersica ajuge prin folosirea masinii timpului. Aici este rapita de extraterestii iar Mario si Luigi impreuna cu varinatele lor de cand erau copii incearca sa o salveze si sa se intoarca inapoi in prezent.
Al treilea joc si ultimul se numeste Mario & Luigi: Bowser's Inside Story si apare in 2008. In joc, desi apar si restul de personaje precum Mario, Lugi si printesa Piersica, il are ca si protagonist pe Bowser, care incearca sa castige atat regatul Ciuperca cat si Koopa. Dupa ce inhaleaza un praf care il face sa ii aspire pe toti din jurul sau Bowser este ajutat in indeplinirea sarcinii de catre Mario si restul personajelor care in acest joc sunt captive in interiorul lui  Bowser.
Seria se remarca prin dialoguri savuroase si amuzante si introducerea personajului Fawful.