Bolile pe timpul sarcinii

Chiar nu este distractiv sa te imbolnavesti insa atunci cand la mijloc este un copil lucrurile devin cu mult mai serioase. Sarcina nu este nici locul si nici momentul sa prinzi cine stie ce raceala nici vreo infectie incapatanata care sa te lase fara optiuni. Nu uita, cat timp ai un micut un burtica, antibioticele si medicamentele in general sunt interzise pentru ca pot provoca o dezvoltare anormala a copilului.
Cu toate ca cele mai multe infectii nu se transmit direct la copil, nu trebuie sa uitam nici o clipa ca sangele circula in comun de la mama la fat asa ca mai devreme sau mai tarziu, copilul poate culege roadele neatentiei mamei.
Tocmai de aceea se recomanda ca pe toata durata sarcinii, femeia gravida sa manifeste un maxim de atentie cu privire la toti factorii de risc ce pot aparea in jurul ei. De la simplul spalat pe maini si pana la pregatitul mancarurilor, totul trebuie tratat cu maxima seriozitate pentru a ca nici un fel de germene sau factor infectios sa nu intre in organism.
Pana si la capitolul sex lucrurile trebuiesc tratate altfel. Chiar daca ai incredere in partenerul tau si stii ca el ti-a fost mereu fidel, este bine ca pe perioada sarcinii sa faceti dragoste protejati astfel incat sa nu fii afectata in nici un fel de vreo boala de care el nu stie inca nimic. Cinstit vorbind, este mai bine sa fii sigura decat sa iti para rau mai tarziu.
Nu in ultimul rand, medicul curant, de familie, sau specialist care se ocupa de sarcina ta trebuie mereu tinut la curent cu evolutia sarcinii si cu eventualele probleme pe care le-ai avea. Nu uita sa ii mentionezi nimic si fii mereu sigura ca ii spui totul chiar daca unele lucruri pot parea lipsite de importanta.
Acestea fiind spuse nu uita ca cele noua luni in care viitorul tau copil va creste la tine in burtica sunt esentiale pentru dezvoltarea lui ulterioara si orice ai face acum, trebuie sa te feresti de lucrurile care ar putea sa ii faca rau.