Prima zapada scoate copiii la sanius

Cele mai frumoase amintiri ale copilariei legate de iarna sunt cele cu miros de brad si gandul la Mos Craciun si sacul sau cu cadouri. Insa si zilele nesfarsite pe derdelus in fata blocului sau cu sania in parc. Iar daca alte bucurii ale copilariei de acum 10 sau 20 de ani au fost uitate de copiii actualei generatii, jocuri precum fata ascunselea, leapsa, frunza, tarile, tara tara vrem ostasi, au fost inlocuite treptate de jocurile de pe tableta, de calculator si de desenele animate si filmele cu adolescenti, bucuria iernii cu zapada sa, cu saniusul si cu derdelusul nu o poate fura nimeni nici macar copiilor nostri.

In egala masura acum ca si in trecut cei mici se bucura de la primii fulgi de zapada, pentru ca ii asociaza cu oameni de zapada, cu ingerasi facuti in zapada si cu sanii care alearga trase de parinti spre deliciul copiilor. Anul acesta norocul a fost ca singura zapada care s-a asezat a fost in vacanta de Sarbatori, astfel ca parintii au dat fuga sa cumpere, cei care nu aveau deja, sanii care nu au lipsit din oferta niciunui magazin. Pentru ca deja avem doi copii mari care nu pot face cu randul pe o singura sanie a trebuit anul acesta sa achizitionam si un al doilea “vehicul” pentru zapada. Astfel dupa cautari serioase am gasit o sanie foarte frumoasa pe unul din site-urile cele mai complete cu produse pentru copii. Usor nu a fost deloc sa fac o alegere pentru ca a trebuit sa decid intre farmecul saniutelor vechi din lemn, asa cum am folosit la vremea noastra si noi parintii, si aspectul foarte atragator al saniilor noi.

Modelele sunt foarte diverse, si merg de la sanii clasice la sanii tip bob, sanii scaunel din plastic sau chiar sanii cu maner si saculeti de protectie, ideale pentru copii mai mici. Preturile au o plaja foarte larga, pornind de la 29 de Ron si ajungand pana la cateva sute de Ron, in functie de model.