Android castiga teren in fata iOS

Nu e politicos s-o spunem, dar asta este adevarul: Android-ul este utilizat de catre oamenii cu un venit lunar mai mic, in timp ce iOS-ul este utilizat de catre oamenii “bogati”. Un sondaj efectuat in luna iunie, a acestui an, a confirmat acest lucru: Android-ul bate iOS-ul la nivelul tuturor categoriilor de venit, cu exceptia uneia. Ultimele stiri arata ca, printre utilizatorii casnici care au un venit destul de mare, un enorm 40% se identifica ca fiind utilizatori iOS, comparativ cu 31%, care se identifica drept utilizatori de Android. Asadar, este timpul pentru ca oamenii “avuti” sa duca Android-ul la un alt nivel.

iPhone-ul este considerat ca fiind un telefon pentru oamenii “bogati”, nu neaparat pentru ca este mai scump ci pentru ca se remarca usor, oriunde te-ai afla. Actuala generatie de iPhone costa la fel de mult si, uneori, mai putin decat o generatie de top a unui telefon cu Android. Dar, fiindca iPhone-ul a aparut primul, a castigat loialitatea si banii oamenilor “bogati” prin definitie. Avand initial un cost enorm, de 500 de dolari, a ramas scump pentru cateva generatii. Chiar si publicitatea s-a axat pe materialele sale premium, procesele sale de productie de calitate inalta si aplicatile atragatoare (platite, de altfel). Apple a comercializat cu succes iPhone-ul in intreaga lume.

Pe de alta parte, HTC One, cu carcasa din aluminiu, ecranul mare si viu, versiunile sale superioare de Gmail, Google Maps, browser-ul Chrome si controlul vocal Siri, care zdrobeste in orice mod posibil concurenta, este cu adevarat futurist si interesant. Este, de fapt, un declansator pentru gentrificarea Android-ului. Este un telefon foarte bun, la preturi accesibile, in magazinele care nu fac mai mult decat sa vanda telefoane aflate in oferta sau prin intermediul abonamentului. Asta il face diferit de alte telefoane de top cu Android de pe piata, cum ar fi Samsung Galaxy S IV.

Android-ul are flexibilitate, iOS-ul nu. Pe piata exista doar un iPhone, insa exista zeci de telefoane cu Android. Asadar, exista destul spatiu de extindere. Si incet, Google si producatorii de Android si-au dat seama de ce proprietarii de magazine din micile orase aleg sa comercializeze telefoane care sunt echipate cu Android: marjele de profit sunt cu mult mai mari, atunci cand sunt vandute “la liber”, adica atunci cand se achita suma integrala a telefonului.

Telefoanele cu sistem de operare Android sunt acum o optiune legitima pentru cei cu venituri mari. Pentru ca si aplicatiile Android au inceput sa fie tot mai folositoare pentru oamenii de afaceri, multe telefoane performante cu sistem de operare Android de pe piata, au inceput sa capete teren in fata clasicului iPhone. Ba, mai mult, nu trebuie sa platesti pentru mai tot ce urmeaza sa folosesti, ci le poti achizitiona gratuit de pe site-urile de specialitate.