Vanitatile lumii

Sa nu avem incredere in vanitatile lumii. Sa avem incredere in iubire, in adevar si sa nu ne pierdem credinta printre cararile vietii. Chiar daca seara ne gaseste obositi intr-o lenjerie de pat satinata, incercarea vine din puterea de a ne regasi zambetul in noi si in ceilalti.

Uneori este mai usor de aratat cu degetul spre o situatie rupta din alta lume, spre o persoana care greseste, caci tendinta de a judeca ne sta in fire. Ambitia neintemeiata de a crede ca esti cineva si nu ambitia de a fi cineva se inscrie pe lista nesfarsita de vanitati ce la sfarsit nu ne va aduce laude ci dimpotriva critici.

Cand nu ai imaginatie, existi in lumea inventata de tine ca erou principal. Cand ai imaginatie in lumea inventata exista eroi ce mai presus de toate stiu sa valorifice candorile lumii. Inchipuirea ta dictata dintr-o lenjerie de pat pe muchia noptii se dilata si cuprinde si celelalte personaje care laolalta stiu sa joace pe rand toate rolurile vietii.

Ar fi interesant sa ne intalnim in doua locuri total diferite dar pe aceeasi coordonata de timp, pe coordonata realitatii cu eroii pe care imaginatia i-a creat si pe care ni i-a dat spre ingrijire. Fara sa facem o sortare dupa un anumit criteriu, inmagazinam in suflet experiente, incercari, intrebari si raspunsuri. Pe marginea scenei, realizam cum vanitatile lumii infasurate odata cu trupurile obosite intr-o lenjerie de pat matasoasa, se odihnesc in staruinta de a purcede apasat pe aceleasi carari cu valorile fiintei noastre.

In tiparele create de unii si altii ne gasim forma fara a o deslusi in totalitate. Desi, avem constiinta sinelui trebuie sa avem in vedere si vanitatea pentru a o indrepta si a dobandi cunoasterea prin propriile experiente. Pentru ca oamenii fac diferenta, globul de cristal in care traim este sabotat si reinventat pentru a crea alte povesti.