Ansambluri rezidentiale vs. cartiere de blocuri vechi. Cine le prefera si unde aveti mai multe facilitati?

Cumparatorii de apartamente sau vile se impart in doua categorii: tinerii, care cauta mereu ce e mai nou pe piata si vor calitate la un pret bun si cei mai in varsta, care vor ceva mai mult confort si o locuinta cu finisaje de calitate, cu proiect bine realizat si toate facilitatile necesare pentru un trai decent. Variantele pe care firmele de imobiliare le pun la dispozitie sunt si ele doua: ansamblurile rezidentiale si locuintele aflate in cartiere vechi. Ansamblurile rezidentiale noi sunt cele mai cautate si pentru ca sunt amplasate in zone bune, multe sunt in afara oraselor, au toate dotarile moderne necesare, incalzire centralizata proprie, balcoane mari, terase, parchet, usi si geamuri termopan de la firme de top, finisaje realizate de cei mai buni meseriasi.

De asemenea, daca vorbim de pilda despre ansambluri rezidentiale sector 2 putem intalni si parcare privata, paza asigurata, acces la toate utilitatile, instalatii electrice si sanitare de cea mai buna calitate, compartimentare eficienta si design interior realizat de firme cu experienta si designeri cu un portofoliu bogat, care au mai lucrat pentru alti dezvoltatori de top. Astfel de ansambluri rezidentiale sector 2 sunt potrivite pentru tineri, pentru cei care cauta un confort sporit si cat mai multa verdeata, acces la locuri de joaca pentru copii, supermarketuri in acelasi loc, chiar scoli si gradinite, policlinici, puburi, baruri, restaurante si cam tot ce ai nevoie ca sa te relaxezi dupa o zi grea la locul de munca. Spre deosebire de ele, blocurile vechi si apartamente vechi, cartierele vechi, preferate de cei mai in varsta si fara multi bani in pusculita ofera o parte din facilitatile puse la dispozitie de blocurile noi, insa e nevoie de multe investitii, zonele in care sunt amplasate pot fi foarte zgomotoase, pot fi departe de multe mijloace de transport in comun si de locuri de joaca, supermarketuri etc. 

Blocurile vechi si apartamentele vechi au compartimentare destul de proasta, rezistenta lor nu e asa de buna, materialele din care sunt construite sunt deja afectate de cutremure sau de alte calamitati naturale, pot aparea fisuri, crapaturi. Izolatia termica si fonica este de multe ori inexistenta, imbunatatirile sunt facute dupa ureche, de finisaje de calitate nu prea se poate vorbi, fiecare isi face cum crede si cu ce bani are. Daca va orietanti catre apartamente vechi veti da mult mai mult la final, inclusiv pe renovari si izolari, pretul va fi mai mare decat in cazul apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale.