Capsule ale timpului extrem de ambitioase si povestea lor frumoasa

Gradina zoologica nationala. Cand casa elefantilor de la Gradina Zoologica din Washington D.C. a fost remodelata, muncitorii au descoperit o capsula a timpului care avea legatura cu o figura legendara din istoria gradinii zoologice. William Mann, pe vremuri directorul gradinii zoologice, si-a inceput cariera la doar noua ani, cand a fugit cu circul pentru a vedea cum se ingrijesc animalele cu adevarat. Mann a contribuit la crearea departamentului pentru ingrijirea animalelor si a incercat mereu sa faca mai bune conditiile in care stateau animalele.

Capsula timpului continea o copie a Washington Post de pe vremuri, programul circului din echipa caruia facuse parte si documente care faceau referire al elefantii care se aflau in gazduirea gradinii zoologice. Inspirati de ideea lui Mann, actualii proprietari si muncitori s-au gandit sa introduca si ei o capsula a timpului dupa ce terminau adapostul elefantilor. Si eu au inclus o copie a Washington Post, date despre elefanti si speciile pe cale de disparitie. Biblioteca viitorului. Aceasta capsula a timpului este unica pentru ca nu prea pare sa poata fi pusa in practica ideea care se ascunde in interiorul ei. Biblioteca viitorului este un proiect de 100 de ani care implica 100 de scriitori, unul in fiecare an, care va crea o opera originala ce va sta in biblioteca viitorului. Cand se vor implini cei 100 de ani o antologie va fi tiparita folosindu-se hartie obtinuta din cei 1.000 de copaci plantati in Norvegia.

Pana cand va fi facut public, manuscrisul va fi publicaat in Oslo. In 2015, primul autor, Margaret Atwood va prezenta manuscrisul necitit si il va instala in librarie. Intregul proiect si selectia autorilor vor fi supervizate de catre scotianca artista Katie Paterson. Tematica scrierilor va fi legata de timp si imaginatie, restul depinde doar ce au in minte fiecare dintre autori. Provocarea majora va fi ca autorii sa scrie pentru o audienta care nu o vor cunoaste niciodata.