Afectiuni dureroase pe care doctorii le cred doar in capul nostru

Sindromul capului care explodeaza. Afectiunea se manifesta printr-o senzatie de cap care explodeaza, in ciuda orelor multe de somn si poate fi foarte inspaimantatoare din cauza acestor simptome. Senzatia de cap care sta sa explodeze apare atunci cand pacientul incepe sa adoarma, dar se poate manifesta si sub forma de criza violenta in timpul somnului adanc.

Alte simptome includ flashuri de lumina, senzatie puternica de caldura, durere in piept si senzatia de electricate care circula prin corp. Nu prea se poate vindeca prin tratamente obisnuite si este cunoscuta de la 1800 incoace. Asigurarea pacientului ca nu se va intampla nimic este singura metoda de tratatament partial si care nu da rezultate de fiecare data. Cauzele care duc la aparitia bolii sunt stresul, oboseala, tulburari ale somnului. Fibromialgia. Simptomatologia difera de la pacient la pacient, dar fibromialgia se manifesta prin dureri resimtite prin tot corpul, oboseala cronica nemotivata, depresie, dureri de cap.

Multi medici cred ca suferinta e doar in capul pacientilor. Nu exista metode de diagnosticare, insa medicii au reusit sa depisteze boala daca durerile prin tot corpul persista mai mult de trei luni, fara a exista o cauza medicala reala care declanseaza aceste manifestari. Pana acum peste 5 milioane de oameni au fost diagnosticati in SUA cu aceasta boala, insa mai sunt destui doctori care nu cred in existenta ei.