Hoti cu staif

De ceva vreme, se fac arestari pompoase in fiecare zi. A devenit un fapt cotidian. Banal. Nu mai mira pe nimeni! Drumul cate Directia Nationala Anticoruptie este batatorit de politicieni. De fosti ministri. Deputati in functie. Senatori. Nicicind nu s-a mai vazut o asemenea vinzoleala! Prejudiciile depasesc orice inchipuire, iar hotii cu staif pun totul pe seama apartenentei lor politice. Razbunarii partinice. Pe seama lui Basescu. Tatal lor. Multi se imbolnavesc subit. Isi descopera boli exotice, reale sau imaginare. Vor operatii in spitale occidentale. Aproape de banii furati si dositi in offshor-uri.

Vor procese echitabile. Fir-ar dracului de echitate! De cind a devenit hotia echitabila? Dupa capul lor, au si drepturi. Asa o fi, numai ca dreptul de a fura nu prea exista. Si daca ar fi legiferat din greseala ( mai stii!), tot la tuhaus ar duce! Cit de prost trebuie sa fii ca sa nu intelegi ca hotia are picioare scurte? Nu poti sa-ti bagi labele murdare pina la git in bugetul Statului si sa spui ca nici rahat n-ai mincat, nici gura nu-ti pute! Adevaul (trist) e in alta parte si nu are nimic in comun cu prostia. Din contra! Schema „desteapta” se rezuma, de fapt, la un simplu calcul: furi cit poti, faci o halta la zdup, si ramii cu banii. Ce a mincat lupul e bun mincat! Prinde orbul, scoate-i ochii! Din fericire, nici procurorii nu-s prosti! Cum ii inhata, ii lasa cu curu` gol. Pun sechestrul pe toate. Inclusiv pe conturi. Acorda clementa denuntatorilor, aflati la mare trecere! Reduce pedeapsa pentru unii ca sa-i dea in git pe altii! Morala nu mai conteaza in ecuatia aceasta.

Hotul nu are morala, denuntatorul nici atit. Decit sa plinga mama, mai bine plinge ma-ta! Si o mina spala pe alta. Degeaba se zbat avocatii, platiti regeste ( din bani faptei!), sa invie mortul! Scroafa e moarta in papusoi. N-o mai invie nici Codul penal, nici Constitutia, nici Carta Universala a drepturilor omului, nimic.