Identificarea sinelui fals cu corpul-durere

Un proces de identificare cu sine este extrem de puternic si in acelasi timp foarte simplu. Poate fi explicat si unui copil si sa speram ca intr-o zi va fi printre primele lucruri ce vor fi predate la scoala. Odata ce ati inteles principiile de baza ale prezentei dvs. ca observator al evenimentelor interioare si le-ati „inteles" traindu-le aveti la dispozitie cel mai puternic instrument de transformare.

Nu neg ca v-ati putea confrunta cu o rezistenta interioara intensa in procesul de renuntare la identificarea cu durerea, se va intampla astfel mai ales daca, in cea mai mare parte a Vietii dvs., ati trait in stransa identificare cu corpul-durere emotional si daca intregul sentiment de sine sau mare parte din el este investit in acesta. Asta inseamna ca v-ati construit un sine nefericit din corpul-durere si credeti ca dvs. sunteti aceasta fictiune construita de minte. In acest caz, frica inconstienta ca va veti pierde identitatea va crea o rezistenta puternica la orice tentativa de anulare a identificarii. Cu alte cuvinte preferati mai curand sa suferiti sa fiti corpul-durere decat sa faceti un salt in necunoscut si sa riscati sa pierdeti familiarul sine nefericit.

Daca acest lucru este adevarat in ceea ce va priveste, observati-va rezistenta. Observati atasamentul fata de propria dure. Fiti foarte atent. Observati placerea ciudata pe care o simtiti in urama faptului ca sunteti nefericit. Observati impulsul de a vorbi despre acest lucru sau de a va gandi la el. Rezistenta va inceta daca o veti constientiza. Atunci veti putea sa va indreptati atentia asupra corpului-durere, ramanand prezent ca martor si initiind astfel transmutarea. Numai dvs. puteti face acest lucru. Nimeni nu-1 poate face in locul dvs. Dar daca aveti norocul sa intalniti o persoana intens constienta, daca puteti fi alaturi de ea si sa o urmati in starea de prezenta, acest lucru poate fi salutar si poate accelera procesul. Astfel, lumina dvs. va deveni cu repeziciune mai puternica. Cand un bustean care abia a inceput sa arda este pus langa unul care arde puternic si dupa un timp este separat din nou, el va arde mult mai intens.

La urma urmei, este acelasi foc. A fi un astfel de foc este una dintre functiile unui maestru spiritual. Unii terapeuti s-ar putea sa fie si ei capabili sa indeplineasca aceasta functie, daca au depasit nivelul identificarii cu mintea, putand crea si sustine o stare de prezenta constienta intensa in timp ce lucreaza cu dvs.