Cat de importanta este protetica dentara pentru dintii tai

Mi s-a intamplat de cel putin doua ori in viata sa am nevoie de serviciile unui cabinet stomatologic specializat in protetica dentara. Primul lucru de pe lista mea a fost sa caut repejor pe Internet ce poate face protetica dentara pentru mine. Asa am ajuns sa stiu ca, in general, protetica se ocupa de modul de restaurare din punct de vedere functional si estetic a dintilor nostri prin intermediul unor proteze din materiale biocompatibile.

Mergand mai departe, descoperim ca exista o protetica dentara si una maxilo-faciala. Cea dentara se refera strict la restaurarea arcadelor-este divizata in doua „ramuri” sa le spunem asa: fixa, mobilizabila, pe cand cea maxilo-faciala include si alte protezari ale diverselor structuri maxilo-faciale. O moda de data recenta o reprezinta implanturile dentare. Toata lumea care are dintii un pic subrezi, pe care nu se poate „lucra” trece direct la implanturi dentare, destul de scumpe, insa rezistente si de calitate. Aparitia modei implanturilor dentare a dus la aparitia unei alte subramuri a proteticii dentare si anume protetica pe implanturi.
Cele mai intalnite operatii in stransa legatura cu protetica dentara practicate de majoritatea cabinetelor dentare (de exemplu, in Galati, un astfel de cabinet dentar ce ofera servicii de foarte buna calitate de protetica dentara este cel al dr. Baltean, cu peste 10 ani de experienta si o echipa de profesionisti impecabili) cuprind: ablatie 1 coroana, cimentarea definitiva a coroanei, amprenta silicon de aditie, coroane si punti din metal inoxidabil, ceramica integrala, pe suport de zirconiu, coroana provizorie, fatada dentara pentru dinti, proteze acrilat simple sau armate, schelatate - cu culise, crosete -, din material flexibil, microproteze - rebazare directa si indirecta sau reparatie croset.

Odata cunoscute toate aceste detalii, am mers cu o incredere sporita la cabinetul cu pricina, mi-am rezolvat problemele rapid si profesional, fara pic de durere sau disconfort. Asa ca informati-va foarte bine inainte sa va deplasati la un astfel de cabinet, cautati cele mai bune oferte si cei mai buni specialisti si lasati-va pe mana lor pentru o dantura de invidiat.