4 lucruri de stiut despre comertul online si site-urile de anunturi gratuite

Comertul online exista inca din anii '80 cand tehnologiile moderne de acum faceau „primii pasi” de viata. Comunicarea intre indivizi, targurile si anunturile de vanzari-cumparari exista inca de la inceputul lumii.

Cand procesul tehnologic a devenit mai rafinat, iar anunturile gratuite au ajuns la indemana oricui, atunci a luat nastere o putere financiara care produce venituri de ordinul sutelor de miliarde de euro pe an - comertul online.

Un prim lucru care trebuie stiut despre comertul online si despre site-urile de anunturi gratuite este ca puterea acestora a inceput sa creasca odata cu cresterea produselor de online banking. Oamenii puteau sa plateasca usor pentru produsele ce aveau sa le fie livrate.

Prima tranzactie online a fost facuta de o pizzerie. Restaurantul a pus la dispozitia clientilor un portal de unde se puteau comanda si livra la domiciliu mancarurile produse in pizzerie. Imediat dupa lansarea site-ului clientii au profitat de ocazie si afacerea a devenit infloritoare. Restaurantul a devenit franciza si se gaseste la ora actuala in toata lumea.

Primul site de cumparaturi online a luat fiinta in anul 1995 in Statele Unite ale Americii. La vremea respectiva, site-ul vindea doar carti, limitandu-se la livrarea acestora pe teritoriul american. Cu timpul site-ul a permis utilizatorilor sa posteze propriile lor obiecte spre vanzare. In prezent exista sedii ale firmei peste tot in lume si se produc livrari la scara mondiala.

Un lucru care merita stiut despre comertul online din Romania este ca site-ul cu anunturi gratuite cel mai popular are peste 15.000 de vizitatori unici pe ora. In plus, in anul 2012 romanii au cheltuit aproximativ 260 de milioane de euro pe cumparaturi online, cu 30% mai mult decat in anul 2011. Media tranzactiilor desfasurate online este de 45 de euro de cumparator.