Cum sa alegi hainele pentru bebelusi?

Intre alimente, schimbarea scutecelor, atentia sporita si menaj, ultimul lucru despre care doresti sa iti faci griji sunt hainele pentru bebelusi, care implica adesea prea mult efort si timp pierdut. Dar, odata ce stii cateva reguli simple de cumparare, chiar si schimbarea unui scutec va deveni mai usoara si te vei putea bucura mai mult timp de micutul tau, in confort si stil. Asadar, iata cateva sfaturi pentru a alege materiale calitative la preturi accesibile, intr-un timp cat mai scurt.

1. Alege intotdeauna bumbacul


Un nou-nascut este pretios si asa este pielea lui. Din acest motiv expertii recomanda sa optezi fie pentru hainute 100% organice, fie pentru cele 100% bumbac, atunci cand vine vorba de achizitionarea lor pentru copii mai mici de 12 luni. Poti incerca alte combinatii mai tarziu, odata ce ajungi sa cunosti sensibilitatile copilului tau.

2. Alege intelept


Capsele, nasturii si fermoarele pot fi ornamente interesante, dar si frustrante atunci cand este nevoie sa schimbi un scutec. Alege haine bebelusi cu gauri elastice pentru gat pentru o mai buna alunecare peste capul unui nou-nascut sensibil.

Capsele dintre picioare ramane favorite pentru usurinta schimbarii unui scutec murdar. Unele branduri noi au capse magnetice, care elimina posibilitatea slabirii si desfacerii in timp. Incearca sa nu te orientezi catre salopete si articole la fel de complicate, cu exceptia cazului in care se indeparteaza usor in zona scutecului.

3. Opteaza pentru pantaloni cu talie elastica


Poate fi tentant sa ii achizitionezi o pereche de blugi la fel ca ai tai (cu un nasture care se deschide imediat), dar acest lucru nu este la fel de distractiv si pentru copil. Fiindca este intr-o continua creste, acest tip de pantalon il poate strange in timp si poate deveni incomod.

4. Dimensiunea pe eticheta este doar o sugestie

Fiecare copil este diferit, iar fiecare brand de imbracaminte are standarde diferite pentru dimensionare. Copilul tau poate avea picioarele mai lungi sau trunchiul scurt, poate avea mai multe sau mai putine kilograme decat cele recomandate pentru varsta sa. Aminteste-ti ca dimensiunea de pe eticheta nu este un etalon universal valabil.

5. Alege simplitatea

Verifica toate hainele pentru produse chimice concentrate si coloranti si ia in considerare evitarea pliurilor sau aplicarea diverselor materiale pe gulere in primele 12 luni. De ce? In timp, ai putea observa ca aceasta ii da o eruptie cutanata.

6. Stoc in avans, dar intelept


Cumpararea de haine de iarna in timpul vanzarilor de primavara si vara care iti pot salva o multime de bani, nu iti garanteaza reusita. Poate fi greu de estimat ce dimensiune va avea copilul tau peste sase luni sau mai mult si risti sa ramai cu ele nefolosite.

7. Atunci cand esti in dubii, opteaza pentru o marime mai mare


Bebelusii pot parea sa creasca peste noapte, iar ultimul lucru pe care il doresti este un sertar plin de articole de imbracaminte prea mici. Prin urmare, daca nu esti hoatarata atunci cand mergi la cumparaturi, alege o marime mai mare. Daca nu ii vine in prezent, o va folosi mai tarziu.