Bijuterii din argint cu diamant

In vremea in care argintul, datorita faptului ca se gasea mai rar decat aurul, ocupa primul loc in lumea bijuteriilor, era accesorizat cu pietrele pretioase de cea mai mare valoare. Marile comori ale lumii, din primele etape ale existentei sale, sunt din argint cu pietre pretioase. Pentru ca cei foarte bogati reuşeau să achiziţioneze preţioasele pietre, acestea erau asociate cu sângele regal si apareau montate pe: coroane, săbii, tronuri, pe însemnele puterii, semnificând forţa si protecţia. Cele patru pietre prețioase, descoperite pana in prezent, sunt: diamantul, smaraldul, safirul și rubinul.


Diamantul este considerat regele pietrelor prețioase. Denumirea de “diamant” vine din limba greacă, de la “adamas” şi înseamnă “de neînvins, indistructibil”. Gradul de refracție foarte ridicat al diamantului justifica strălucirea lui în toate culorile curcubeului. Diamantul are în compoziţie sa un singur element chimic: carbonul. Dimantul nu contine impuritati. Din acest motiv, este cea mai preţioasă piatră, este cărbune cristalizat. Forma inedită a cristalului de diamant, alături de transparența sa au făcut ca valoarea lui să fie mereu ridicată. Diamantul este cel mai prețios și mai dorit dintre geme, și pentru faptul ca are cea mai mare duritate – 10, pe scara durității, denumită scara Mohs. Duritatea lui maxima face din tăierea diamantului o operație foarte delicată. Cea mai importanta si grea taietura a sa se numeste ,, taietura in briliant”. Briliantul este un diamant asupra căruia a fost aplicată tăietura care poartă acelaşi nume, adică “tăietura în briliant”. Diamantul se taie în briliant când are toate fețele lustruite. Briliantul are două părţi: una superioară, numită coroana, care are 32 de faţete, şi partea inferioară, numită chiuloasa, cu 24 de faţete.




Strălucirea diamantelor se datorează descompunerii razelor de lumină, care trec prin feţe şi se refractă de trei ori. În cazul briliantelor, reflexia radiaţiei solare este totală, ceea ce le dă un luciu metalic. Mai nou, există o tăietură în briliant care are 72 de faţete, iar razele se reflectă în opt puncte, ceea ce amplifică scânteierea lor. Evident ca, nu toate diamantele ajung briliante. Multe diamante nu pot fi tăiate astfel din cauză că sunt mici, imperfecte, sau au o culoare închisă. Pe lângă tăierea în briliant a diamantelor, mai există şi alte forme de şlefuire sau tăiere a lor. Frumusetea argintului si a diamantului duc arta catre perfectiune, realizandu-se bijuterii de cea mai mare valoare si frumusete. Chimia actuala sintetizeaza diamantul si briliantele in cel mai fidel mod. Exceptand duritatea acestui element natural, celelalte aspecte, in principal cele legate de latura estetica sunt reproduse prin sinteza in mod ireprosabil. Preturile bijuteriilor din argint, accesorizate cu diamant sintetic sunt accesibile, iar frumusetea lor este incantatoare.


Gama de bijuterii www.ZamoraCollection.ro prezinta cele mai inedite modele de bijuterii din argint cu diamante realizate in laborator, care au o frumusete de neintrecut. Ele se concretizeaza in cercei, inele, bratari, coliere, pandantive, seturi cu cele mai frumoase monturi din argint si argint rodiat si diamante de forme inedite si fatete stralucitoare.