Cum realizam corect montajul termopanelor

Pentru a face un montaj perfect la tamplaria din casa, indiferent ca este din aluminiu sau din PVC, este indicat sa apelam mereu la specialisti si sa nu facem nimic de capul nostru. Asta pentru ca un montaj nepotrivit duce in timp scurt la pagube foarte mari si desigur la defectarea geamurilor sau a usilor. Exista cateva reguli de baza pe care trebuie sa le avem in vedere pentru a evita un dezastru iar una dintre ele este ca spaaiul dintre tocul de PVC sau aluminiu si zid sa se umple cu spuma poliuretanica, atat dinspre interior cat si dinspre exterior.

Spuma se umfla cam in zece minute, iar penele de lemn vor mentine tocul drept, pentru a nu-si modifica pozitia din cauza presiunii pe care o exercita spuma intarita (spuma expandeaza chiar si dupa cateva ore de la aplicare). La folosirea spumei, cantitatea folosita nu trebuie sa depaseasca pe cea indicată in instructiunile furnizorului. Dar ce ne facem cand deja geamurile sunt montate gresit sau cand, din cauza timpului ele ne pun rabdarea la incercare, fiind greu de inchis sau imposibil de rabatat? Este foarte simplu. Sunt in ziua de azi foarte multe firme de termopane care executa si reparatii. Mai ales daca vorbim de Bucuresti, aici avem in toate cartierele cate o firma. De exemplu, avem reparatii termopane cartier Colentina, unde gasim servicii onorabile. Un site de nadejde este si reparatiitermopanepvc.ro, unde gasim foarte multe informatii. Dar pentru a executa un montaj potrivit si pentru a nu ajunge pana la reparatii inainte de termen, trebuie sa avem grija la etapele de montaj ale tamplariei, indicate de catre furnizor.

De exemplu, cand montam pachetele de sticla se ia fiecare foaie de geam termopan si se fixeaza in cercevea, acolo unde fereastra are deschidere, sau direct in toc, acolo unde este o parte fixa. Pentru centrare, se pun pene de plastic in colturile unei diagonale. Acest pas este esential si trebuie sa avem mare grija cand il executam.