Tratamentele ortodontice, calea spre un zambet perfect si o dantura sanatoasa

Dantura noastra ne poate ajuta, dar ne poate face si probleme. Dintii strambi, cei nealiniati corect sunt mai greu de intretinut, se pot caria, poate aparea parodontoza, muschii masticatori pot face si ei un efort mai mare, aparand durerile de cap si starea de disconfort. Pentru prevenirea si tratarea acestor defecte de aliniere si ocluzie, cabinetele de ortodontie si clinicile specializate, cum e si Ortoimplant Expert, propun tratamente moderne pe baza de aparate dentare, se folosesc implanturi pentru refacerea danturii perfecte in cazurile in care dintele natural nu mai poate fi salvat.

Avantajele tratamentelor ortodontice tin de obtinerea unei sanatati orale foarte bune, de aspectul mai placut si de o dantura mai rezistenta in timp. Aparatele dentare de corectie se pot folosi la orice varsta, de la copii la adulti, montarea lor se realizeaza in clinicile de ortodontie, aparatele pot fi mobile, functionale si fixe, in functie de nevoie fiecarui pacient si de indicatiile medicului ortodont. Prin aplicarea aparatelor dentare dintii sunt realiniati rapid, muschii sunt antrenati in mod corect, iar cresterea maxilarelor va fi una normala. Presiunea exercitata de aparatele dentare asupra maxilarelor si a dintilor este una destul de neplacuta la inceput, dar cu timpul pacientii se vor obisnui si dintii isi vor relua locul firesc pe maxilare. Daca persoanele care au probleme ortodontice nu vor sa se vada ca poarta aparate dentare pot alege variantele invizibile, care se monteaza la fel ca si cele obisnuite, numai ca sunt greu de observat in timpul conversatiei.

Aparatele ortodontice ne sunt de folos si atunci cand mancam, putem mesteca mai bine preparatele, nu riscam sa ne trezim cu boli de stomac, miscarea maxilarelor este una cat mai naturala, nu mai apar dureri, dintii „calca” din ce in ce mai bine astfel ca muscatura si mestecarea sunt corecte si eficiente. Asadar, o dantura perfecta inseamna un zambet mai frumos si o viata mai buna.