Tipuri de implanturi mamare

Implanturile mamare au devenit astazi o solutie salvatoare pentru un numar din ce in ce mai mare de femei. Desi majoritatea doamnelor aleg sa apeleze la chirurgul estetician pentru o operatie de augmentare mamara din motive ce tin de imbunatatirea imaginii, exista si femei care abordeaza augmentarea mamara din perspectiva chirurgiei reparatorii si care au nevoie de implante mamare din motive precum absenta totala a glandei mamare, sau reconstructia sanului ca urmare a ablatiei, asimetrii sau malformatii mamare.

Indiferent ca vorbim despre chirurgie estetica sau chirurgie reparatorie, implantele mamare care se folosesc de catre specialistii in domeniu, sunt aceleasi. Iata mai jos variantele. Protezele pot fi rotunde sau anatomice, forma cea mai adecvata corpului fiecarei femei fiind stabilita de catre medic dupa examinarea morfologica a sanului. In cadrul acestei examinari se observa tesutul gras mamar, muschii toracici si fermitatea pielii si se stabileste forma protezei dar si daca aceasta va fi implantata retro-muscular sau nu. In timp ce protezele anatomice (ce imita forma naturala a sanului) sunt perfect adecvate femeilor subtiri, fara tesut gras si cu piele ferma, dar si doamnelor care nu au aproape deloc glanda mamara sau celor care necesita reconstructie, protezele rotunde confera o forma mai buna in partea de sus a sanului si un decolteu de invidiat. In cazul protezelor fiziologice exista riscul de rotire daca tehnica chirurgicala este deficitara, la protezele rotunde acesta, chiar daca exista, nu implica si schimbarea formei sanului ca in cazul primelor. Un alt criteriu de separare a implantelor mamare este dupa continutul acestora, fiind vorba aici despre implante mamare cu gel de silicon si implante cu ser fiziologic.

Cele mai folosite proteze sunt cele din gel de silicon invelit intr-o membrana din silicon, care confera o senzatia naturala si agreabila la atingere, dar si un rezultat armonios si foarte estetic. Protezele cu ser fiziologic se pun la locul implantului desumflate si se umplu cu ser dupa implantare. Nici serul fiziologic si nici gelul de silicon nu sunt daunatoare organismului, insa daca tesutul cutanat este moale aspectul poate fi mai putin estetic in cazul protezelor cu ser.