Model fashion, de catalog sau comercial? Care este pentru tine si care nu?

Visul multor domnisoare care au un corp placut vederii si suficienta ambitie sa castige si un ban dintr-o astfel de meserie este sa ajunga model fashion.

Ca sa fii un model de acest tip trebuie sa ai inaltimea si masurile perfecte, 60-90-60, sa stii cum sa mergi si sa iti mentii o pozitie a corpului dreapta, sa fii dispusa sa devii persoana publica. De ce?

Modelul fashion apare in reviste sau editoriale, semneaza contracte cu marile firme de publicitate, este prezent la prezentari de moda de la case de moda renumite.

Programul este unul solicitant in majoritatea timpului pentru ca se lucreaza cu hair stilistis, make-up artisti si producatori sau fotografi, directori, asa ca trebuie sa fii pregatita sa fii mereu in vizorul mass-media.

De asemena, modelul fashion participa la castinguri, trebuie sa pastreze legatura cu agentia mai mereu si sa ofere cele mai bune aparitii indiferent de starea de spirit sau de cea fizica. Nu trebuie confundat modelul acesta cu modelul comercial. In acest caz, conteaza mult inaltimea, nu prea sunt acceptate modelele minione, in schimb se poate sa fii si mai in varsta si sa ai forme mai dezvoltate.

O cerinta pe care orice model comercial o va respecta va fi posibilitatea de a intra intr-un rol si de a fi bun la actorie. Carisma, stiinta de a poza indiferent pentru ce brand si posibilitatea de a te juca cu diverse detalii ale corpului tau, de a scoate in evidenta anumite trasaturi doar prin simpla modificare a posturii sunt doar cateva dintre atuurile pe care vei fi obligata sa le ai mereu la tine.

Aceeasi varietate de criterii de selectie o vei gasi si in cazul modelelor de cataloage, acestea fiind si inalte si scunde, si slabe si plinute. Conteaza mult sa ai si un look care sa se muleze pe ceea ce isi doreste publicul tinta stabilit de compania pentru al carei catalog pozezi.