Prieteniile cu beneficii: beneficiu sau dezavantaj?

Nu sunt sigura daca din cauza filmului Friends with benefits sau din cauza relatiilor tot mai deschise care exista in prezent, insa conceptul de prietenie cu beneficii s-a raspandit extrem de mult in ultimii ani in special in randul tinerilor - dar nu numai! Care e ideea din spatele conceptului? Doua persoane se inteleg foarte bine si pot intretine relatii sexuale, dar, in afara de asta, nu exista niciun obicei specific cuplurilor. Partenerii pot avea intalniri si pot flirta si cu alte persoane, in timp ce se intalnesc oricand se stabileste pentru.. beneficii, sa le spunem.

Da, suna foarte frumos mai ales pentru cei care nu cauta sa se implice din nou intr-o relatie, dar nu le plac nici aventurile de-o noapte cu cine stie ce persoane dubioase pe care le agata intr-un club. Dar exista si dezavantaje aici, de fapt, posibile dezavantaje. Le-as numi mai degraba riscuri in cazul de fat. In orice prietenie cu beneficii exista riscul de a te indragosti. Riscul ca sentimentele pe care le ai fata de cealalta persoana sa treaca - mai mult sau mai putin - pragul unei simple prietenii. Acest lucru se intampla din cauza aproprierii fizice pe care de cand ne nastem o asociem cu sentimentul de dragoste. Si mai tarziu, cand incepem sa intelegem tipurile de relatii pe care le putem avea, asociem sarutul cu iubirea specifica unui cuplu, la fel ca si actul sexual. Pe langa toate astea, mai exista si faptul ca si o simpla strangere de mana provoaca producerea anumitor hormoni care duc nu numai la stari de excitatie, dar si la cresterea ritmului batailor inimii, obraji imbujorati si alte “simptome” pe care le experimentam si atunci cand ne indragostim. Prietenia cu beneficii este un lucru bun, in opinia mea, intrucat faci anumite lucruri cu o persoana in care ai incredere si pe care o cunosti foarte bine.

Astfel te simti mereu in largul tau si in siguranta. Riscul? Fie o deceptie in dragoste, fie o noua relatie care va decurge minunat pentru ca deja ar exista prietenie intre parteneri. Totul depinde de controlul pe care fiecare il are asupra propriilor ganduri si emotii, banuiesc.