Plajele faimoase din Grecia

Unii sunt de parere ca nu poti face un top al plajelor cele mai frumoase nici din Grecia si nici din alta parte a lumii, dintr-un simplu motiv si anume: gusturile nu se discuta. Si cum gusturile nu se discuta vom incerca in continuare sa aducem aminte doar de cele mai frumoase plaje din Grecia, fara a le da un numar, deoarece fiecare merita, in opinia cuiva, sa fie pe locul unu, mai ales daca au facut doar o excursie Grecia.

De exemplu Plaja Lambi, se gaseste la 4 km nord-vest de orasul Kos si are o lungime de aproximativ o mie de metri. De-a lungul plajei de nisip fin se gasesc o multime de hoteluri si apartamente, iar faleza de-a lungul plajei este unul dintre locurile ideale pentru biciclisti. Plaja Plaka din Naxos are si o anumita istorie descrisa de Sylianos Perrakis in "Fantomele de Plaka Beach", unde predomina tema violentei din timpul razboiului civil din Grecia, in zona terorii comuniste .Plaja Plaka , in sine, este o continuare a plajelor Agia Anna si Agios Prokopis. Faimoasa plaja de aur din Thassos este una dintre cele mai frumoase si mai mari situate in partea de est a insulei.

Printre cele mai renumite hoteluri pe care le regasim pe celebra "Golden Beach", Dimitris Hotel, Aneton Hotel, Golden Sand Hotel, Mare Monte Hotel, sunt doar cateva dintre unitatile de cazare pe care orice agentie de turism le recomanda pe aceasta superba plaja din Thassos. Pe de alta parte avem Plaja Porto Katsiki care poate fi o alternativa de a evada din realitate. Ea este situata in partea de sud-vest a insulei Lefkada, la aproximativ 40 km de Lefkada Town, capitala insulei este considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula dar si din Marea Mediterana. Si merita mentionata in aceeasta ordine a frumusetilor si plaja Creta sau Elafosini, cunoscuta sub acest nume de localnici.