Plateste consumatia din restaurante Bucuresti cu telefonul mobil

Restaurantele din Bucuresti si din tara au inceput sa caute noi solutii pentru a atrage clientii intr-o piata extrem de competitiva. Iar fiindca lumea noastra in continua miscare a fost cucerita de mediul virtual, acestia si-au indreptat atentia catre solutiile IT. Aceasta dorinta a impulsionat programatorii specializati in dezvoltarea tehnologiilor HoReCa sa implementeze o modalitate de plata rapida si eficienta.

Astfel a aparut in restaurante Bucuresti plata consumatiei prin telefonul mobil.De ce ai nevoie pentru a plati prin telefonul mobil bunurile si serviciile consumate? Un client trebuie sa aiba un cont curent si un smartphone pe care a instalat aplicatia dedicata acestui tip de plati online. Atunci cand trebuie sa iti platesti consumatia scanezi codul QR de pe factura sau nota de plata iar banii se vor aloca automat.

Acesta este doar primul pas pe drumul visului antreprenorilor de cafenele, baruri si restaurante Bucuresti de a trece la o evidenta automata a resurselor financiare si de a eficientiza platile. Deoarece clientul nu mai este nevoit sa astepte scanarea cardului si nici nu poate fi pus in situatia deranjanta de a cauta un ATM atunci cand sistemul de plata prin card al localului este stricat, se economiseste timp. Acesta poate fi alocat imbunatatirii altor servicii, cum ar fi servirea.

Idea eliminarii portofelului traditional si a utilizarii unui smartphone pentru plati si achizitionarea de bunuri si servicii nu este noua; programatorii romani si antreprenorii asteptau de mult ocazia de a folosi codurile QR si telefoanele mobile “destepte” pentru achizitii diverse.

Ca orice inovatie, plata prin smartphone a starnit si o multime de pareri contra atat de partea consumatorilor, cat si de partea proprietarilor de restaurante Bucuresti. Insa timpul va dovedi cat de eficient este acest procedeu de plata online si daca va fi adoptat pe scara larga de catre antreprenorii din domeniul HoReCa si de catre consumatori.