Nuntile marocane au un ospat care dureaza chiar cum se spune in basme 3 zile si 3 nopti si unde preparatele din miel sunt reginele culinare, preparate cum altfel decat in stil traditional, urmandu-se cu strictete retele dobandite din generatie in generatie de peste 2000 de ani. Si la noi se serveste miel, de regula de Paste dar probabil nu numai, asa ca m-am gandit sa va impartasesc o reteta de miel gatit in stil marocan, incercata si experimentata deja pentru a va asigura ca gustul e intr-adevar unul delicios si merita sa bucure papilele gustative a tuturor.
In primul rand aveti nevoie de..
500 de grame de cefa de miel
2 catei de usturoi ( nu se poate fara usturoi)
Boia iute sau ulce, preferabil iute
Scortisoara macinata
Rosii in bulion
Masline negre mari
Praf de scortisoara
Smantana groasa proaspata
Verdeata
O vom prepara astfel…
Carnea de miel se va taia in cubulete mai mari si se caleste la foc mic. Intre timp se presara condimentele si se amestca impreuna pentru a prinde carnea gust, cateva minute. Apoi se adauga usturoiul, verdeata, maslinele taiate dupa ce samburii au fost scosi si rosiile si se se vor fierbe impreuna jumatate de ora dupa care se va adauga smantana rece deasupra.
Foarte important este ca mancarea in Maroc se mananca intotdeauna cu mana asa ca, indiferent de cat sos, smantana sau dificultati vei intampina, va trebui sa te acomodezi!