Ce sa alegem in privinta pieselor auto? OEM, OE sau Aftermaket?

Cand cumparam o masina ne asteptam ca toate piesele sa fie facute de acelasi producator. Nu este asa. Producatorii mari au contracte cu companii independente pentru proiectarea si fabricarea de piese auto din interiorul automobilelor. Cand trebuie sa schimbati piesele de la masina aveti la dispozitie mai multe variante. Prima ar fi sa cumparati piese originale OE, adica cea produsa de compania care a facut masina si care e identica cu cea din masina dvs. Se vinde in cutie cu logo-ul producatorului, e noua si este cea mai scumpa.

Mai exista varianta piese auto OEM, original equipment manufacturer, adica piese care vin de la aceeasi fabrica ce a creat piesele originale, insa asamblarea are loc in brandurile proprii. Piesele acestea se vand direct de la producator la furnizor si nu le gasiti la dealeri, de unde si economiile pentru piese. La capitolul calitate vorbim de standarde identice cu cele intalnite in cazul OE. O categorie destul de controversata este cea a piese auto afermarket, piesle care sunt facute de alti producatori si nu de cel original. Ca sa produca astfel de piese, companiile ce se ocupa cu asa ceva trebuie sa cumpere drepturile de a produce piesele. Aspectul difera si el, insa normele minime de calitate sunt indeplinite-se intampla sa avem o calitate identica cu cea a pieselor originale, dar preturi mai mici decat in cazul OEM.

Pana la urma, cand cumparam piese auto trebuie sa ne gandim in primul rand la performanta, la pret, sa facem ceva economii, dar nu cu pretul sigurantei noastre. Sunt recomandate piesele din primele doua categorii, pentru ca sunt trecute prin metode mai sofisticate de testare si corespund unor standarde inalte de calitate. Majoritatea pieselor OE si OEM se gasesc la magazinele de profil sau la dealeri si vin cu garantie oferita de producator, se pot inlocui chiar gratuit in functie de ofertele gasite in momentul cumpararii lor.

Extinderea spatiului de locuit al unei case

Avantajul unei case comparativ cu apartamentul este acela ca puteti oricand recompartimenta constructia si puteti adauga spatiu in plus de locuit, odata cu marirea familiei. Daca in cazul apartamentelor tot ce putem face este sa vindem si sa achizitionam o proprietate mai mare care sa raspunda noilor cerinte legate de spatiu, la casa problema spatiului locativ se rezolva relativ usor, cu doar cateva acte si un buget bine calculat.

Casa poate fi extinsa pe pamant, daca planul urbanistic al zonei corespunde cu noul proiect. Arhitectul care se va ocupa de proiect este in masura sa spuna care sunt limitarile legate de extinderea constructiei. Noua casa va trebui sa respecte retragerile impuse in certificatul de urbanism, precum si cota de ocupare a terenului. Daca aveti spatiu pentru extinderea pe lateral proiectul de extindere va fi mai mult decat usor de dus la indeplinire de o firma de constructii si amenajari case. Situația se complica daca va fi nevoie de extinderea pe verticala, respectiv adaugarea unui noi etaj sau mansardarea casei. In primul rand structura de rezistenta a casei ar trebui sa suporte inca un etaj, in caz contrar fiind nevoie de consolidarea fundației.

In al doilea rand, daca vorbim despre o casa cu acoperis clasic, acesta va trebui inlaturat complet si se va construi deasupra, pe structura existenta. Asta inseamna ca etajul inferior va fi complet nefunctional in perioada lucrarilor si este posibil sa gasiți imposibil sa locuiti efectiv in casa pana la finalizarea proiectului. Va trebui sa va asigurați ca mobila si finisajele din casa sunt protejate, pentru ca un etaj nou implica lucrari importante. Cel mai usor de supraetajat sunt casele cu acoperis tip terasa, pe care se poate construi fara probleme, cata vreme constructia noua are la baza un proiect si cata vreme structura de rezistenta permite.

Pe acest tip de arhitectura, in forma de cub, se pot face tot felul de jocuri cu spațiul disponibil, daca nu aveti nevoie sa extindeti pe intreaga suprafata. Atentie la cum gandiți scara pentru ca aceasta va lua din spatiul locuibil de la etajul inferior.

Citatul zilei

“Societatea a aranjat lucrurile astfel incat sa nu iti pui niciodata problema propriului tau potential. si toata nefericirea provine din faptul ca nu esti tu insuti. Fii doar tu insuti si toata nefericirea si toata competitia cu ceilalti dispar; nu iti mai pasa ca altii au mai mult, ca nu esti tu cel care are mai mult. Daca vrei ca iarba sa fie mai verde, nu are rost sa privesti in curtea vecinului. Este atat de simplu ca iarba sa fie mai verde! Omul trebuie sa fie inradacinat in propria sa energie potentiala, indiferent care este aceasta. Lumea va fi atat de multumita astfel, incat acest fapt vi se va parea pur si simplu incredibil.” OSHO

Cum sa-ti creezi un site perfect pentru afacerea ta?

Astazi cu un simplu site online poti sa vinzi, sa iti prezinti serviciile, sa te prezinti si sa iti faci cunoscute ideile sau diverse concepte creative. Crearea unui site este destul de simpla, sunt instrumente speciale gratuite sau contra cost care va pot ajuta sa obtineti website-uri de calitate, existe firme de hosting care ofera servicii performante de gazduire web. Inainte sa va apucati de creare site trebuie sa va ganditi bine la ce va va folosi respectiva pagina web, daca va fi o carte de vizita, poate un catalog de prezentare a serviciilor, un spatiu virtual unde veti putea interactiona cu potentialii clienti. Foarte important este si mesajul transmis de site la o simpla accesare.

In general el e bine sa inspire profesionalism, sa ii faca pe useri sa aiba incredere in produsele si serviciile prezentate, sa existe deschidere catre client. Website-ul trebuie sa fie original, sa functioneze ireprosabil, sa nu aiba timpi prea mari de raspuns. La nivel de structura trebuie iarasi avuta mare atentie, mai ales ca o navigare usoara in interiorul site-ului permite si o gasire mai simpla a produselor si serviciilor. Culorile site-ului ar fi bine sa fie identice cu cele din manualul de brand al firmei, pagina de contact e bine sa fie cat mai vizibila si mai bine organizata. Nu va ganditi la creare site ca la umplerea unui spatiu cu cat mai multe link-uri si bannere, toate informatiile postate pe site trebuie sa fie relevante in raport cu ceea ce isi doresc userii si cu obiceiurile lor de consum.

Specialistii de la concept24.ro va pot ajuta sa luati deciziile corecte in privinta viitorului dvs. site, punandu-va la dispozitie o oferta generoasa de creare site-uri corporate, site-uri de generare de lead-uri, pentru a atrage cat mai multi potentiali clienti. De asemenea, la concept24.ro echipa de specialisti va poate sprijini in conceperea unor site-uri de produs, care promoveaza cat mai eficient produsele speciale. Se asigura si optimizare SEO sau consultanta de specialitate, analize pentru determinarea tipului de pagini web specifice nevoilor fiecarui client.

Tragedia secundei dintai

Pentru o clipa m-am racit toata. Am crezut ca te-ai evaporat. M-au trecut fiorii din unghii pana-n crestet. Credeam ca te-am scapat. Mi-au dat si lacrimile iute, alea moi de fata.... Dar cand ti-am vazut umbra, mi-am dat seama ca doar iti faci de cap. era suficient sa-ti simt privirea-ntr-o adiere sa imi transced trupul intr-o continua inviere. bine ca te-ai facut vizibil, altfel, zau, nu stiu daca acest vers mai era cumva lizibil!