Tot 4 cele mai populare operatii estetice

Show-bizz-ul ne construieste zilnic idealuri de frumusete pe care le adoptam de cele mai multe ori fara sa constientizam ca ceea ce vedem nu sunt modele reale de frumusete, ci sunt modele create de mana omului. Chirurgia estetica a facut adevarate minuni pentru vedete si persoane publice, pentru persoane cu averi fabuloase care au ajuns sa isi re-creeze de la zero trasaturile, iar in ultima vreme si oamenii obisnuiti au ajuns sa mizeze pe chirurgia estetica pentru a-si modela anumite trasaturi derajante sau care le creaza complexe. Iata care sunt cele mai populare operatii estetice.

Rinoplastia sau operatia estetica de modelare a nasului este cea mai dificila dar si cea mai solicitata interventie. Nu toate operatiile la nas sunt estetice, multe dintre persoanele care apeleaza la chirurug pentru o rinoplastie o fac si din motive medicale. Procedura este invaziva, recuperarea este destul de dureroasa, insa confortul psihic pentru rezolvarea unei probleme vechi este salvator. Liposuctia - nu este la fel de invaziva ca alte proceduri estetice si este probabil una dintre cele mai populare. A scapa de grasimea nedorita din orice parte a corpului este un vis al oricarei femei si mai nou si foarte multi barbati apeleaza la aceasta interventie. Liposuctia se face prin introducerea unui tub prin cateva incizii la nivelul pielii, si absorbtia grasimii. Liftingul facial – incepe sa devina un must have pentru multe dintre doamnele care accepta mai greu semnele trecerii timpului, incluzand aici pierderea elasticitatii pielii, ridurile sau caderea sprancenelor, a barbiei si a pometilor.

Procedura de lifting facial pare a fi solutia pentru aceasta problema, promitand intinerirea garantata. Protezele mamare – extrem de populare atat in randul persoanelor care vor sa isi imbunatateasca imaginea cat si in randul femeilor care au trecut prin nastere si alaptare si care vor sa inlature urmarile acestei perioade revenind la forme sexy si atractive ale sanilor.

Importanta vitaminei D

Vitamina D face parte din compusii organici esentiali pentru un organism sanatos. Anumite vitamine importante pentru noi se gasesc in fructe si legume. De exemplu, lamaia este cunoscuta ca fiind bogata in vitamina C, iar A si B se gasesc in oua, legumele cu frunze verzi si multe altele. Iubitorii de bronz perfect pe timpul verii stiu ca soarele emite o sursa de vitamina D. Insa acest proces este mai complex. Fizicianul Octavian Micu efectueaza studii despre gaurile negre ale Universului. Datorita profesorului am aflat ca exista mai multe tipuri de radiatii.

Din cadrul radiatiilor ultraviolet emise de soare fac parte UVA, UVB si UVC. Dintre aceste trei radiatii, numai primele doua ajung pe pamant, ultimele fiind retinute de atmosfera. Energia emisa de UVA este mai periculoasa pentru organism si poate genera boli de piele. Vitamina D data de soare este in aceeasi cantitate atat vara cat si iarna, deosebindu-se doar puterea acesteia. Pe timpul iernii puterea scade, deoarece razele soarelui lovesc Pamantul intr-un unghi mult mai inclinat. Pentru a reduce racelile din sezonul rece al anului avem nevoie de vitamina D, si totodata de soare. Tot aceasta vitamina este vitala si pentru bolnavii de diabet. Poate te gandesti ca, daca stai la soare multi timp acumulezi vitamina D si, in acelasi timp, obtii un bronz intes. In realitate, insa in lipsa unei creme care sa te protejeze de razele puternice ale soarelui, pielea ta va avea un aspect nesanatos, in locul unui aspect bronzat. In ceea ce priveste acumularea de vitamina D in zilele toride de vara, organismul isi va limita, la un moment dat, productia de vitamine.

Astfel este nevoie ca organismul sa fie completat cu sursa necesara de vitanima D din alimentatia zilnica. Recomandarea unui medic este de zece micrograme de vitamina D intr-o zi. O suta de grame de peste gras iti poate oferi 8 micrograme din necesarul zilnic. Mancand peste in fiecare zi vei reusi sa ai un organism sanatos in orice perioada a anului. In cazul in care pestele nu este consumat zilnic, recomandarea medicului este sa fie consumat de cel putin doua ori pe saptamana.

Cutiile postale bloc moderne, mai sigure decat cele clasice

Va aduceti aminte cu siguranta de vremurile in care, copii fiind, nu puteam rezista tentatiei sa nu umblam pe la cutiile postale de la scara in cautarea unor „scrisorele de amor” de care sa facem haz mai tarziu. Acele cutii pe care le cunosc toti cei care au apucat sa traiasca si in vremurile dinainte de 1990 erau din materiale de slaba calitate, puteau fi „sparte” foarte usor, cu putina pricepere, astfel ca scrisorile si corespondenta oamenilor nu erau in siguranta.

Din fericire, lucrurile s-au schimbat dupa revolutie, cand au aparut firme care se ocupau de producerea de cutii postale bloc de foarte buna calitate, sigure si cu un design placut. In scurt timp si-au deschis si magazine online, si-au facut promovare in media si afacerile au inceput sa prinda contur de la o luna la alta. Avantajele cumpararii de cutii postale bloc de la o firma specializata tin de garantia oferita, care se poate intinde pe mai multe luni, de reparatiile efectuate gratuit in caz de nevoie si de inlocuirea lor sau a butucurilor nefunctionale. Cutiile postale moderne sunt vopsite in camp electrostatic, se pot vopsi in orice culoare doresc proprietarii sau asociatia, au inclus si suport pentru ziare sau avizier. Fiecare cutie postala are un butuc de calitate cu doua chei, compartimentarea este gandita in asa fel incat sa incapa cat mai multe scrisori sau documente importante.

Deschiderea lor este posibila doar cu o cheie specifica butucului, vandalizarea nu e posibila din pricina materialului foarte dur, iar riscul ca intreaga corespondenta sa fie violata este scazut. In plus, cutiile postale pot sa fie fixate in zine greu accesibile pentru copii, se pot implementa masuri sporite de siguranta la nivelul sistemelor de inchidere, astfel ca aspectul sigurantei e rezolvat in totalitate. Livrarea seturilor de cutii postale comandate online se face gratuit in majoritatea cazurilor, se asigura si instalarea si verificarea butucurilor.

Cum alegem restaurantul pentru nunta noastra?

Pentru orice cuplu tanar, nunta inseamna un pas important catre viata de familie, catre intemeierea unei familii. O nunta perfecta se organizeaza riguros cu pana la un an in urma, timp in care se stabilesc toate detaliile, se cauta restaurante nunti, se discuta cu patronii, se stabilesc invitatii si meniurile, tipurile de muzica agreate, se cauta rochia de mireasa si costumul de mire. Cel mai important pas spre o nunta de vis este alegerea unor restaurante Bucuresti din care mai apoi se va selecta acel restaurant care are oferta cea mai apropiata de nevoile noastre.

Pentru inceput, trebuie sa va faceti o imagine clara in privinta petrecerii de nunta, ce va doriti de la ea, cum ati vrea sa arate decorul, ce fel trebuie sa fie restaurantul ca sa bateti palma, cat de sofisticat trebuie sa fie meniul de nunta etc. De obicei, restaurantele nu sunt prea flexibile la capitolul meniuri si aranjamente, asa ca trebuie sa negociati la sange si tot ce obtineti sa treceti clar intr-un contract de prestari servicii. Foarte important e sa stabiliti si stilul nuntii inainte de a alege restaurante nunti si sa faceti rezervarile pentru spatiul in care se va desfasura petrecere de nunta cu cel putin un an inainte. Detaliile sunt cele mai importante dupa ce v-ati hotarat ce restaurant alegeti, asa ca trebuie sa vedeti la fata locului cum arata decorul, ce fel de lumina este, daca exista posibilitatea amenajarii unui ring de dans, daca se poate ajunge usor cu masina pana la locatia unde va avea loc evenimentul.

Nu uitati sa gustati tot ce va fi servit invitatilor, sa intrebati daca puteti sa faceti tortul dvs., la o cofetarie si daca puteti aduce dvs. bautura. Decoratiunile pot fi din partea restaurantului sau le puteti aduce dvs., dar asta implica bani in plus, meniurile in plus se pot prepara la cerere, dar costurile se ridica simtitor. Ideal este ca pentru avansul cerut de restaurant sa se elibereze si factura. Fiti foarte atent si la ce fel de DJ are restaurantul si intrebati daca puteti aduce dvs. unul sau exista formatie „din partea casei”.

Nu neglijati nici aspectul orelor de inchirieri si pe cel al posibilitatii prelungirii petrecerii-de regula, restaurantele permit o oarecare abatere de la programul stabilit, evident, contra cost per ora de inchiriere sala. Evitati restaurantele care inchiriaza in paralel terasa altora si nu ofera intimitate exclusiva pentru toti invitatii nuntii dvs.-e bine ca tot spatiul sa fie doar al dvs. intre orele stabilite si sa aveti acces si al terasa, mai ales daca nunta are loc vara. Nu in ultimul rand, verificati ca restaurantul sa aiba parcare privata supravegheta si cu destule locuri pentru invitatii care vin cu masinile personale.

Ceremonialul ploii din La Esperanza

Nimanui nu-i place seceta, asa ca fermierii au diverse metode de a aduce ploaia asupra recoltelor. De la dansul ploii la rachete aruncate inspre nori, toate aceste tipuri de tehnici par sa dea roade si sa ajute oamenii sa aiba ce manca si ce vinde si in anul ce vine. In Takhatpur, India, oamenii au grija sa conduca casatorii elaborate intre broaste ca sa aduca ploaia.

Broasca poarta rochie, este pupata dupa ceremonie, se schimba verighete, ce sa mai, nunta in toata regula. Insa femeile din La Esperanza, Guerrero, Mexic, prefera o altfel de abordare. In fiecare luna mai, cand barbatii au gata campurile pentru semanat, femeile prepara o masa imbelsugata cu mancaruri specifice culturii, pui, curcan, oua fierte, orez, cartita. Mancarea e impartita altor oameni din sate, tot acest ritual fiind destinat mai mult zeitatilor locale, care au puterea sa aduca ploaia si la ei. Dupa ce spun rugaciuni si dau flori si mancare zeilor, ele formeaza un cerc urias si asteapta oamenii din alte sate sa isi faca aparitia. Copiii pregatesc telefoanele ca sa faca poze la tot ritualul. Apoi incepe nebunia. In interiorul cercului uman, femeile de toate varstele incep sa se bata de mama focului pe pulpe cu mainile goale, una pe alta. Uneori si copiii si barbatii incep sa faca acelasi lucru. Totul tine cat e ziua de lunga si de multe ori se lasa si cu sange. Ideea e ca la final femeile sa fie rosii la fata si in zonele respective.

La final se imbratiseaza si se duc la casele lor. Nu exista castigatori si pierzatori. Sangele varsat e colectat in galeti si aruncat pe campuri pentru a creste mai bine culturile. Bataile continua pana la lasarea serii, cand femeile pline de sange merg spre casele lor, fericite ca au reusit sa aduca noroc culturilor pentru anul ce vine.

Prima zapada scoate copiii la sanius

Cele mai frumoase amintiri ale copilariei legate de iarna sunt cele cu miros de brad si gandul la Mos Craciun si sacul sau cu cadouri. Insa si zilele nesfarsite pe derdelus in fata blocului sau cu sania in parc. Iar daca alte bucurii ale copilariei de acum 10 sau 20 de ani au fost uitate de copiii actualei generatii, jocuri precum fata ascunselea, leapsa, frunza, tarile, tara tara vrem ostasi, au fost inlocuite treptate de jocurile de pe tableta, de calculator si de desenele animate si filmele cu adolescenti, bucuria iernii cu zapada sa, cu saniusul si cu derdelusul nu o poate fura nimeni nici macar copiilor nostri.

In egala masura acum ca si in trecut cei mici se bucura de la primii fulgi de zapada, pentru ca ii asociaza cu oameni de zapada, cu ingerasi facuti in zapada si cu sanii care alearga trase de parinti spre deliciul copiilor. Anul acesta norocul a fost ca singura zapada care s-a asezat a fost in vacanta de Sarbatori, astfel ca parintii au dat fuga sa cumpere, cei care nu aveau deja, sanii care nu au lipsit din oferta niciunui magazin. Pentru ca deja avem doi copii mari care nu pot face cu randul pe o singura sanie a trebuit anul acesta sa achizitionam si un al doilea “vehicul” pentru zapada. Astfel dupa cautari serioase am gasit o sanie foarte frumoasa pe unul din site-urile cele mai complete cu produse pentru copii. Usor nu a fost deloc sa fac o alegere pentru ca a trebuit sa decid intre farmecul saniutelor vechi din lemn, asa cum am folosit la vremea noastra si noi parintii, si aspectul foarte atragator al saniilor noi.

Modelele sunt foarte diverse, si merg de la sanii clasice la sanii tip bob, sanii scaunel din plastic sau chiar sanii cu maner si saculeti de protectie, ideale pentru copii mai mici. Preturile au o plaja foarte larga, pornind de la 29 de Ron si ajungand pana la cateva sute de Ron, in functie de model.

Uraganele elimina cantitati de energie uriase

Toata lumea stie ca uraganele vin si cu vanturi foarte puternice, multa ploaie, umiditate excesiva. Ceea ce nu stiu multi oameni este ca uraganele se alimenteaza cu caldura generata de formatiunile noroase si de ploaie. Poate parea un pic misterios, insa e foarte usor de inteles. Incercati sa intrati si sa iesiti din piscina sau din cabina de dus. Simti ca iti e rece, chiar daca afara e cald si asta pentru ca stropii de apa de pe corpul tau se evapora in aer. Uraganele fac acelasi lucru, numai ca intr-o maniera opusa, scotand apa din aer prin condensare si eliminarea de caldura. Uraganele au foarte mult aer si umiditate la dispozitie, asa ca e posibil ca foarte multa energie sa fie eliminata in acest proces. In medie, prin formarea norilor si aparitia ploiii, uraganele pot sa elimine si sa produca de 200 de ori cantitatea de energie electrica generata de Pamant. De aceea oamenii au denumit uraganele motoare de caldura.