Stii ce trebuie sa contina trusoul de botez?

Sa increstinezi un nou nascut se spune ca este cel mai mare bine pe care o persoana poate sa il faca pe parcursul intregii vieti. De aceea, daca ai ales sa fii nasul de botez al unui copil - felicitari! Insa, pana la ceremonia in sine trebuie sa cunosti cateva detalii legate de ceea ce inseamna sa fii nas si ce presupune acest lucru.

In primul rand, dupa ce ai ales biserica si restaurantul la care va avea loc petrecerea de dupa ceremonie, impreuna cu parintii bebelusului, trebuie sa cunosti faptul ca, nasii trebuie sa pregateasca si un trusou botez. Acesta difera in functie de sexul copilului care urmeaza a fi botezat, insa il poti cumpara in seturi gata facute, lucru care faciliteaza munca nasilor. Prin urmare, nu mai esti nevoit sa alergi pentru fiecare obiect in parte pentru alcatuirea acestui trusou.

Pe piata exista trusouri care contin toate cele necesare, de la prosopul de botez pana la lumanarile gata infrumusetate cu accesoriile florale. In mare parte un trusou botez standard contine prosopelul pentru botez, sticluta cu mir, sapunul special pentru taina botezului si prosopul preotului. In functie de ce suma prefera nasii sa cheltuiasca pentru acest set destinat botezului, la cerere se pot realiza si trusouri personalizate care sa contina monogramele numelui bebelusului sau data la care a avut loc botezul, ceea ce se dovedeste a fi o amintire de neuitat pentru parintii celui mic.

O alta idee demna de luat in seama in ceea ce priveste trusoul de botez consta in faptul ca, acesta din urma poate fi realizat in functie de tematica petrecerii de botez. Spre exemplu, daca alegi ca tema petrecerii sa fie una mai fastuasa, in stil victorian, poti opta spre trusouri cu dantela si broderie aurie. Preturile de la care se pot achizitiona aceste trusouri variaza in functie de complexitatea de obiecte pe care acestea le contin.

Mai nou, exista site-uri care se ocupa de realizarea acestor trusouri, cu posibilitatea alegerii dintr-o multitudine de modele. Acestea pot fi livrate chiar si acasa, fara a mai fi nevoie sa pierzi timp alergand prin magazinele de specialitate.


Care este cel mai ieftin tratament impotriva celulitei?

Stiati ca 90 la suta dintre femeile din lume sufera de o problema cu celulita? Deci, daca cineva este jenata de aspectul pielii sale, nu sunteti singura! Acesta este tocmai motivul pentru care o intreaga industrie cosmetica este infloritoare in numele eliminarii celulitei. Desi cele mai multe dintre aceste tratamente pretind rezultate imediate, acestea se dovedesc a fi nu numai inutile, dar si o taxare aspra a buzunarului.

Daca se incepe oricare dintre aceste tratamente, se va constata o imbunatatire initala, pentru ca, dupa cateva zile, aparitia celulitei sa revina inapoi pentru a fi la fel de proeminenta ca si inainte de tratament! Deci, sfatul specialistilor ar fi sa se renunte la aceste tratamente scumpe si sa se opteze in pentru tratamente mai ieftine. Daca se vrea cu adevarat sa se scape de celulita si nu este nici interesul, nici bani pentru a incerca tratamente scumpe, trebuie sa fim curioase sa stim care sunt cele mai ieftine variante.

Putem scapa de celulita prin elaborarea catorva metode simple de tratament la domiciliu cu lucrurile pe care le avem deja in casa. Cititi mai departe pentru a afla mai multe cu privire la modul de a alunga celulita cu aceste remedii simple acasa.
Tehnicile simple de masaj pot rupe depozitele de grasime si reduce aspectul celulitei pe diferite parti ale corpului. Desi masajul profesionist poate parea a fi cea mai buna optiune, este destul de scump. Prin urmare, este mai bine pentru se opta pentru tehnicile de masaj pentru acasa. Putem alege fie pentru a obtine un masaj de baza, care este ieftin sau cere sotului sau unui membru al familiei de incredere sa ofere un masaj cu unele uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de masline, uleiul de nuca de cocos sau ulei de lavanda. Nu trebuie asteaptat sa se vada rezultatele peste noapte, totusi. Daca veti continua terapia de masaj cel putin o data pe saptamana, impreuna cu unele de formare riguroasa a greutatii, veti incepe sa observati ca celulita isi face o iesire lenta, dar constanta.

De ce sa mergem la impachetari corporale scumpe si pastile magice sau chiar liposuctie, care ofera doar solutii temporare pentru problemele celulitei? Putem face un exfoliant de corp cu cateva boabe de cafea si piper cayenne care se amesteca cu ulei de masline. Cofeina, care este prezenta in boabele de cafea, are capacitatea de a energiza pielea si de a creste circulatia in timp ce piperul cayenne are calitati de ardere a grasimilor. Impreuna, ele pot lucra pentru indepartarea pielii moarte de la suprafata si face loc fluxului de sange spre zonele care sunt acoperite cu celulita. Aplicarea acestui amestec timp de cinci minute inainte face baie va avea efectele sale in timp util.

Acestea sunt tratamente simple si ieftine pentru a elimina celulita. Daca doriti mai multe informatii despre eliminarea celulitei, puteti cauta pe web. Cu toate acestea, daca doriti sa obtineti o solutie permanenta, ar trebui sa se faca schimbari pentru un stil de viata sanatos, cum ar fi trecerea la un regim alimentar si un regim de antrenament riguros pentru programul de zi cu zi. Mai presus de toate, nu trebuie sa mai fim ingrijorate pentru aceasta imperfectiune fizica. Suntem frumoase si trebuie sa credem asta noi insine primele!
Cum ar fi viata daca nu ar fi celulita? Daca se iau masuri acum, putem sa mergem inapoi la a purta pantaloni scurti in cateva saptamani.

Balerinii – nu doar confort, ci si feminitate

Pana la acritia Audrey Hepburn, balerinii erau considerati niste incaltari banale pentru adolescente si in niciun caz nu erau asociati un ceva atat de chic ca in zilele noastre. Frumoasa vedeta, prin gratia ei cu totul remarcabila a reusit sa impuna balerinii simpli in garderoba oricarei femei cochete care se respecta, dar care are nevoie de momente de relaxare.

Din anii 1960 si pana astazi, balerinii sunt mereu la moda si reprezinta expresia unui stil de viata relaxat si totodata elegant.

Balerinii sunt si vor ramane mereu pentru femei unul dintre cele mai comod tipuri de incaltaminte. O pereche de balerini de dama este delicata, usoara si, de ce nu, extrem de feminina. Chiar si o pereche de balerini sport transforma orice pas intr-o miscare discreta.

Balerinii sunt o piesa nelipsita din garderoba femeilor de orice varsta, sunt perfecti pentru tinutele casual, smart si chiar pentru tinute elegante. Ei pot fi achizitionati intr-o gama larga de modele, culori si marimi. Sunt magazine care ofera si posibilitatea de a cumpara balerini la comanda.

Eleganti, sport, impletiti, din lac sau piele, simpli sau accesorizati, balerinii sunt, si in aceasta primavara, pregatiti sa resfete piciorul femeilor cu cele mai sofisticate modele. Cat mai draguti, cat mai colorati, balerinii vor putea fi asortati la orice garderoba, fie ca este vorba de o tinuta office sau de  una purtata in timp liber.

Modele de balerini exista pentru toate gusturile, fie ca sunt preferanti balerinii intr-o singura culoare, fie cei indrazneti, in combinatii de culori. Culorile recomandate in aceasta primavaea sunt: albastru, turcoaz, rosu, portocaliu, galben sau mov. Daca iti place culoarea rosie nu uita sa o porti oricand si nu doar in ceea ce priveste articolele vestimentare. Alege sa porti pantofi sau balerini rosii, care, aparent, greu de asortat, se potriveste oricarei tinute si mai multor culori. Poti purta incaltaminte de culoare rosie cu jeansi albastri, cu pantaloni negri, cu o rochie inflorata, cu pantaloni scurti cu imprimeu floral. Combinatiile sunt nenumarate, deci, poti fi altfel in fiecare zi.

Afacere de succes

Mihai Cristian Micle este un tanar de 27 de ani care a inceput constructia site-ului Freshome.com in 2007, scrie businessmagazin.ro
Tanarul este stabilit in Timisoara, dar s-a nascut in Caransebes. El se ocupa de cinci ani de aceasta afacere prospera care acum valoreaza 3.000.000 de euro. Freshome.com atrage mai mult de trei milioane de vizitatori unici lunar. Scopul site-ului este sa prezinte diverse cladiri din lume, care se evidentiaza prin design-ul si arhitectura unice.

Datorita succesului sau, Mihai Cristian Micle a primit oferte de cumparare, care nu sunt mai mici de trei milioane de euro. De asemenea, CNET sau Yahoo sunt cateva publicatii internationale care gasesc in site-ul lui.
Motivul popularitatii peste hotare mai mult decat in Romania o explica chiar Mihai Cristian Micle: ,,Presa romaneasca nu prea este targetul meu, noi traim din publicitate, iar banii pe care ii fac cu 1.00 de vizitatori din Statele Unite ale Americii; cu traficul romanesc mai degraba ies in pierdere, nu am niciun return of investment”.

Tanarul a inceput doua facultati: prima era Electrotehnica si Telecomunicatii, iar a doua Stiinte Economice, dar la ambele a renuntat atunci cand proiectul lui a cunoscut succesul.

In 2014 alegem litoralul romanesc sau pe cel bulgaresc?

Ofertele pentru vacanta pe litoral din aceasta vara sunt deja multiple. Fie ca vorbim despre vacanta pe plan local, fie ca ne referim la vacante in strainatate, selectarea locatiei pentru sejurul perfect este o munca destul de serioasa. Daca inca nu te-ai decis asupra destinatiei de vacanta, sau nu stii ce sa alegi intre litoralul romanesc sau cel bulgaresc, citeste articolul urmator. Iti oferim cateva repere care te pot ajuta sa te orientezi.
           
Potrivit unui site de specialitate, pe litoralul romanesc sunt aproximativ 400 de obiective. Acest numar include si restaurantele, muzeele, pensiunile, hotelurile si altele. De cealalta parte, in Bulgaria exista aproximativ 260 de astfel de obiective. Totusi, vacantele in Bulgaria pot deveni foarte usor all inclusive pentru ca daca vorbim de litoral Bulgaria 2014, atunci putem foarte usor sa vorbim de toate comoditatile si utilitatile care ne pot trece prin minte. Cu alte cuvinte, chiar daca litoralul bulgaresc nu are la fel de multe obiective ca cel romanesc, exista o multime de activitati care pot fi realizate.

Conform altor site-uri de specialitate, dar si a forumurilor online, se pare ca servirea si tratamentul primit la restaurantele din Bulgaria sunt mult mai profesionale si specializate decat in Romania. Oricum, situatia nu trebuie generalizata. Cea mai importanta parere este cea proprie. Pentru ca sentimentul sa fie complet, cel mai bine ar fi sa vizitati in persoana ambele locatii de vacanta.
           
In cazul in care esti genul de persoana traditionala care adora structurile arhitecturale cu varste impresionante, atunci litoralul romanesc va fi cel potrivit pentru tine. Daca, in schimb, tanjesti  dupa noutate si modernitate, atunci poti sa faci o vizita litoralului bulgaresc. Acolo se gasesc mai multe hoteluri si locatii nou construite, comparativ cu cele din Romania.

Daca pana in finalul acestui articol esti inca nehotarat in privinta destinatiei de vacanta, te invitam sa le incerci pe ambele. Vacanta ta este una binemeritata cu siguranta!

Simulare la biologie vegetala si animala

La proba de biologie vegetala si animala de la simularea din luna martie, statisticile arata ca in multe scoli din tara multi elevi au lipsit. Probabil acest aspect denota ca simularea nu se ia in serios si cred ca multi nu pun accent nici macar pe bacalaureat. 
Subiectele de la biologie vegetala au fost de nivel mediu. La unele exercitii de la primul subiect elevii au trebuit sa completeze spatiile libere cu anumite cuvinte, iar la altele sa scrie grupurile de angiosperme si o caracteristica pentru fiecare dintre ele. Nu au lipsit nici intrebarile grila sau afirmatiile cu adevarat si fals.
La al doilea subiect elevii claselor a XII-a aveau obligatia de a rezolva doua probleme, una cu sange, iar una din genetica. Pe langa aceste probleme, mai erau inca doua cerinte la care trebuia sa raspunzi, intrebari din teorie.
Ultimul subiect cuprindea cateva intrebari, dar si crearea unui scurt eseu de 3-4 fraze pe tema ,,FOTOSINTEZA”.
Personal, subiectele mi s-au parut accesibile. Sunt foarte curioasa de promovabilitatea de la aceste simulari. Sper sa fie un procent cat mai mare de promovabilitate!

5 lucruri de luat in considerare la alegerea culorilor pentru nunta

Chiar daca unele persoane nu par sa acorde foarte multa atentie acestui aspect, decorul de nunta este un element important pe care trebuie sa il ai in vedere. Specialistii in organizarea de nunti recomanda alegerea unei palete de culori formata din culori care se imbina, evitand astfel crearea unui haos. Noi iti oferim 5 indicii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand iti alegi culorile pentru nunta.

Selecteaza culorile pentru nunta visurilor tale in functie de tema pe care ti-o alegi. Daca vrei ca tema sa fie „primavara”, atunci mergi spre culori pastelate, combinatii intre verde pastelat si roz, galben si alte asemenea. Este important sa creezi o logica atunci cand iti alegi culorile pentru nunta.
Intra pe site-urile specializate de nunti. Acolo vei gasi foarte multe palete de culori si exemple puse in aplicare. Alege de acolo o serie de culori si potriveste-le obiectelor de la nunta ta.

Nu alege culorile pentru nunta fara sa te consulti cu jumatatea ta. La fel ca si in viata, toate aceste lucruri trebuie stabilite de comun acord, pentru ca in egala masura, ziua nuntii este speciala pentru amandoi.
Alege paleta de culori si in functie de locatia unde se desfasoara nunta. Daca este o nunta intr-un restaurant de lux, poti sa mergi spre nuante de auriu si alte asemenea, dar daca ai o nunta la cort, atunci sfatul nostru este sa cauti culori mai naturale care sa se potriveasca decorului. Totusi, aceasta este o sugestie, nu o regula!
Mizati pe combinatii de culori, nu pe o singura culoare. In ziua de azi, un decor de nunta implica, doua, trei sau chiar patru culori din aceeasi gama, dar si complementare.

Intra pe ghidul-nuntii.com si vezi cele mai frumoase restaurante nunti din capitala.

Cantecul Sirenelor sau jocul ielelor

Nu de putine ori am auzit atat in legendele romanesti populare cat si in cele culte, ori in basmele straine despre iele sau despre sirene. Chiar daca aparent au sensuri diferite se pare ca in cele din urma sirenele sunt si aceleasi cu ielele, deoarece simbolurile lor sunt similare.

Fiice ale zeului de rau Ahelos si ale gratioasei Caliope, muza poeziei epice, Sirenele erau in numar de trei: Parthenope, Lenkosia si Lygia. Fecioare inaripate, in uneie variante (aveau un trup de pasari si chip omenesc), sau fapturi eu bust omenesc si partea inferioara de peste, ele vrajeau pe corabieri cu glasul lor minunat, facandu-i sa se arunce in mare si tragandu-i in adancuri. In timpurile moderne li s-a gasit un corespondent marin, un animal cu tulburatoare asemanari umane in partea anterioara a corpului.

Sirenele mitice constituiau un prilej de magie auditiva si primejdie de moarte. Pe langa insula lor din Mediterana au trecut numai argonautii ocrotiti de cantecul sublim al lui Orfeu si istetu1 Ulysse, care a urmat sfatul dat de vrajitoarea Circe: a astupat urechile vaslasilor cu ceara si a cerut sa fie legat de catarg, pentru a nu putea a le urmeze chemarea, cand avea sa asculte vocile fermecate.
Dupa aceea miracolul a fost destramat si sirenele s-au prefacut sau au fost prefacute in stane de piatra, in stanci masive, fiindca le era menit sa traiasca numai pana cand un muritor le va auzi cantecul nsa va reusi sa scape fara a pati ceva anume sau fara a se arunca in adancuri.

Astfel ca acest cantec al sirenelor este asemeni jocului ielelor, deci reprezinta o atractie seducatoare deosebit de mare insa care presupune un pericol fatal. Eu personal gasesc asemanari intre iele si sirene, chiar daca ielele se spune ca ii fac pe cei care la zaresc sa isi piarda mintile, iar sirenele le curma viata. E practic cam acelasi lucru la final.