Plateste consumatia din restaurante Bucuresti cu telefonul mobil

Restaurantele din Bucuresti si din tara au inceput sa caute noi solutii pentru a atrage clientii intr-o piata extrem de competitiva. Iar fiindca lumea noastra in continua miscare a fost cucerita de mediul virtual, acestia si-au indreptat atentia catre solutiile IT. Aceasta dorinta a impulsionat programatorii specializati in dezvoltarea tehnologiilor HoReCa sa implementeze o modalitate de plata rapida si eficienta.

Astfel a aparut in restaurante Bucuresti plata consumatiei prin telefonul mobil.De ce ai nevoie pentru a plati prin telefonul mobil bunurile si serviciile consumate? Un client trebuie sa aiba un cont curent si un smartphone pe care a instalat aplicatia dedicata acestui tip de plati online. Atunci cand trebuie sa iti platesti consumatia scanezi codul QR de pe factura sau nota de plata iar banii se vor aloca automat.

Acesta este doar primul pas pe drumul visului antreprenorilor de cafenele, baruri si restaurante Bucuresti de a trece la o evidenta automata a resurselor financiare si de a eficientiza platile. Deoarece clientul nu mai este nevoit sa astepte scanarea cardului si nici nu poate fi pus in situatia deranjanta de a cauta un ATM atunci cand sistemul de plata prin card al localului este stricat, se economiseste timp. Acesta poate fi alocat imbunatatirii altor servicii, cum ar fi servirea.

Idea eliminarii portofelului traditional si a utilizarii unui smartphone pentru plati si achizitionarea de bunuri si servicii nu este noua; programatorii romani si antreprenorii asteptau de mult ocazia de a folosi codurile QR si telefoanele mobile “destepte” pentru achizitii diverse.

Ca orice inovatie, plata prin smartphone a starnit si o multime de pareri contra atat de partea consumatorilor, cat si de partea proprietarilor de restaurante Bucuresti. Insa timpul va dovedi cat de eficient este acest procedeu de plata online si daca va fi adoptat pe scara larga de catre antreprenorii din domeniul HoReCa si de catre consumatori.

6 motive sa faci sport in timpul sarcinii

Toata lumea stie ca sportul este benefic pentru sanatate. Sa faci sport in timpul sarcinii poate avea beneficii suplimentare. In general exercitiile ar trebui sa fie usoare, in special in primele saptamani de sarcina cand corpul se ajusteaza acestei schimbari. Exercitiile mai grele pot face ca circulatia in anumite zone ale corpului sa fie ingreunata, iar femeile care fac in general mult sport ar trebui sa incetineasca ritmul in timpul sarcinii.

Mersul, innotul si yoga sunt cele mai populare exercitii si in acelasi timp cele mai potrivite pentru femeile insarcinate. Alte forme de miscare cum ar fi ridicarea de greutati sunt admise atata timp cat nu sunt foarte solicitante.

Expertii recomanda sa se faca exercitii de 3-4 ori pe saptamana, asta in cazul in care o conditie medicala impiedica acest lucru. Daca ai totusi nelamuriri cel mai recomandat este sa consulti parerea unui medic. Dar mai intai avem si noi o lista cu motivele principale pentru care ar trebui sa faci sport in timpul sarcinii.

1. Exercitiile fizice pot reduce durata travaliului si reduc timpul de recuperare.

2. Imbunatatirea starii emotionale. Exercitiile diminueaza stresul si imbunatatesc starea emotionala  ceea ce va face ca experienta sarcinii sa fie una placuta.

3. Exercitiile fizice te ajuta sa revii mult mai repede in forma dupa nastere. Cele mai multe proaspete mamici sunt ingrijorate in legatura cu kilogramele in plus care se vor aduna in timpul sarcinii. Exercitiile te vor ajuta cu siguranta sa scapi mult mai repede de acele kilograme.

4. Exercitiile sunt benefice pentru copilul inca nenascut. Prin faptul ca iti mentii corpul sanatos bebelusul va fi si el in cea mai buna forma.

5. Sportul reduce efectele adverse ale sarcinii. Simptome ca starile de greata, oboseala, lesin sau constipatie sunt comune printre femeile insarcinate. S-a dovedit ca exercitiile fizice reduc aceste efecte secundare.

6. Exercitiile reduc riscul nasterii premature. Studiile au dovedit faptul ca riscul de nastere prematura se reduce cu pana la 50%.

Ce mai poti face in plus fata de exercitiile fizice este sa bei multe lichide, sa ai o alimentatie corecta si sa eviti excesele de orice fel. Deasemenea, trebuie sa iti asculti corpul si atunci cand te simti rau ar trebui sa te opresti din orice  activitate si sa te odihnesti.