Vanitatile lumii

Sa nu avem incredere in vanitatile lumii. Sa avem incredere in iubire, in adevar si sa nu ne pierdem credinta printre cararile vietii. Chiar daca seara ne gaseste obositi intr-o lenjerie de pat satinata, incercarea vine din puterea de a ne regasi zambetul in noi si in ceilalti.

Uneori este mai usor de aratat cu degetul spre o situatie rupta din alta lume, spre o persoana care greseste, caci tendinta de a judeca ne sta in fire. Ambitia neintemeiata de a crede ca esti cineva si nu ambitia de a fi cineva se inscrie pe lista nesfarsita de vanitati ce la sfarsit nu ne va aduce laude ci dimpotriva critici.

Cand nu ai imaginatie, existi in lumea inventata de tine ca erou principal. Cand ai imaginatie in lumea inventata exista eroi ce mai presus de toate stiu sa valorifice candorile lumii. Inchipuirea ta dictata dintr-o lenjerie de pat pe muchia noptii se dilata si cuprinde si celelalte personaje care laolalta stiu sa joace pe rand toate rolurile vietii.

Ar fi interesant sa ne intalnim in doua locuri total diferite dar pe aceeasi coordonata de timp, pe coordonata realitatii cu eroii pe care imaginatia i-a creat si pe care ni i-a dat spre ingrijire. Fara sa facem o sortare dupa un anumit criteriu, inmagazinam in suflet experiente, incercari, intrebari si raspunsuri. Pe marginea scenei, realizam cum vanitatile lumii infasurate odata cu trupurile obosite intr-o lenjerie de pat matasoasa, se odihnesc in staruinta de a purcede apasat pe aceleasi carari cu valorile fiintei noastre.

In tiparele create de unii si altii ne gasim forma fara a o deslusi in totalitate. Desi, avem constiinta sinelui trebuie sa avem in vedere si vanitatea pentru a o indrepta si a dobandi cunoasterea prin propriile experiente. Pentru ca oamenii fac diferenta, globul de cristal in care traim este sabotat si reinventat pentru a crea alte povesti.

Facem sau nu facem sport?

Cat de des faceti sport? Eu aproape deloc. Erau momente cand imi placea sa merg in cluburi sa dansez, dar asta nu stiu daca se poate numi sport. Stiu e trist ca nu fac sport, dar spre nefericirea mea nicodata nu mi-a placut sportul. Mereu imi faceam rost de scurtiri cand eram la scoala. Iar de cand am inceput sa port ochelari, m-am scos. Imi faceam rost de scutire pe tot anul.

La facultate insa nu am mai scapat. Musai era sa fac un pic de aerobic. Ieseam de la orele alea lesniata. Abia asteptam sa ajung acasa sa ma trantesc in pat. In mod normal puteam merge pe jos pana acasa. Insa lenea e cucoana mare la mine si am preferat sa merg cu autobusul. Macar ca as avea de unde alege sa fac sport. As putea face zumba, sau chiar si jogging, as putea merge la cursuri de dans. Da, as putea...  Intrebarea e, oare chiar vreau? Nu de alta dar sunt chiar foarte slaba, si daca ma mai bag si la sport as ajunge piele si os. Singurul meu sport e plimbarea. Ma plimb de acasa pana la cresa si de la cresa pana acasa.Fac traseul asta de 4 ori pe zi. Asa ca nu sunt chiar o sedentara, cum ar crede lumea. Mai merg pe jos si pana in centrul orasului. Si mai vin si pe jos. Rar, ce-i drept, dar mai ma si plimb pe distante lungi.

Ce semnifica drpciv

Drpciv este o institutie, apartinand Minsterului Afacerilor Interne, ce se ocupa cu eliberarea permiselor de conducere si de inmatricularea vehiculelor in Romania. Site-ul acestora este unul din cele mai vizitate si complete site-uri apartinand unui minister. Aici puteti gasi informatii actualizate legate de modificarile aduse procedurii de obtinere a permisului auto dar si date legate de inmatricularea vehiculelor, cum ar fi: numerele provizorii, actele necesare inmatricularii, pasii care trebuie urmati, ba chiar aveti posibilitatea sa descarcati formulare (cereri, fisa de inmatriculare). Fara a fi nevoie sa parcurgeti dumneavoastra un drum un plus, puteti sa aflati direct care este programul, adresa institutiei si numerele de telefon in caz ca aveti orice nelamurire sau doriti o audienta.

Site-ul se adreseaza si celor care incearca sa obtina permisul auto. Pentru orice categorie de permis ati aplicat, aici puteti gasi cele mai actualizate forme de chestionare si aplicatii pentru o pregatire cat mai corecta si pe intelesul dumneavoastra. De asemenea, legislatia nu vi se va mai parea imposibil de inteles si de retinut. Pe site-ul drpciv legislatia este explicata pe intelesul tuturor si este actualizata conform modificarilor destul de frecvente facute de minister. Pentru a fi 100% sigur pe tine cand o sa fii in fata calculatorului la proba teoretica cei de la drpciv au pregatit si o aplicatie online cu ajutorul careia se poate simula aceasta proba. O alta aplicatie interesanta este un  calculator al taxei de poluare. Pentru a putea profiat de cele doua aplicatii nu trebuie de cat sa va faceti un cont pe site care sa includa adresa dumneavoastra de e-mail si o parola. Veti primi pe mail un link pe care daca il accesati va activati automat contul.

In cazul in care va inmatriculati masina si aveti deja in minte un numar puteti verifica daca este disponibil atat in zona Bucurestiului cat si in provincie. Pe site puteti afla si parerile altor persoane, puteti adresa intrebari si face schimb de opinii.

Pitiponci si pitipoance

Cu siguranta a-ti intalnit si voi personaje din astea. La inceput ma enervau la culme, insa acuma mi se pare amuzant. Oare ei chiar nu isi dau seama cat de caraghiosi, stupizi, si ciudati sunt? Pe mine ma amuza teribil, mai ales cand vad fete, machiate cu 10 kile de farduri, cu fustele scurte ca poti sa iti dai seama ce culoare are lenjeria de pe ele. Si da, mai poarta si sutiene cu vreo 3 numere mai mici, sa le sara tatele afara din piept.
 
Iar coafura. Coafura multora dintre ele ma da pe spate. Fie au parul intins maxim, fie au in  par tot felul de brizbrizuri, de parca ai fi la vreo petrecere din astea colorata. Si nu conteaza cat de rece e afara, chiar de ar fi -20 de grade, ele sunt cu spatele gol, si cu decolteul la vedere. Isi mai si fac poze din astea sofisticate, pe teracota bunicii, in capita cu fan, sau pe patul plin cu oale de plastic. Deci serios, oare ele nu se vad?
 
Oricum nic ei nu sunt mai prejos. Pantalonii, le sunt lasati pana la genunchi, si tot asa, musai sa isi arate chilotii. Si daca  sunt cu inimoare e si mai fancy. Ca deh, sunt in cautare de aventuri cu pitipoance. Sa nu uitam de cozorocul ala al lor,’’ciupilica”, cum ii zice mama. Si lanturile de 5 kile care le atarna la gat, plus ghiuluirle , aratate ostentativ in poze. Iar daca au cate o poza in fata unui Mertan, care evident nu e a lor, e totul perfect.
 
Cat de prost sa fii sa nu iti dai seama ca esti de ras? Ca toata lumea face misto de tine, iar tie iti mai si place.