Cum se poate slabii sanatos si fara eforturi fizice prea mari:

Foarte multe persoane isi doresc sa slabeasca mult intr-un timp cat mai scurt posibil, insa multe dintre aceste persoane apeleaza la diete stricte sau pur si simplu infometarea, lucru care face mai mult rau decat bine organismului. Pentru a slabii sanatos este necesar in primul rand, un program simplu, care trebuie respectat zilnic. Cu toate ca majoritatea peroanelor isi petrec mai mult de 8 ore pe zi la locul de munca, nimic nu ii poate impiedica in procesul realizarii unui plan fix de alimentatie si somn. Pe langa pierderea surplusului de kilograme, programul fix de alimenatatie si somn revigoreaza foarte mult organismul si ofera o stare psihica de invidiat, astfel eliminandu-se si nedoritele insomnii.

Etapele procesului de slabire sanatos:

Cu siguranta cea mai grea perioada a acestui proces este dimineata, asadar este recomandata trezirea cu 30 minute sau o ora mai devreme pentru a face putina miscare. Aceste miscari pot sa alterneze si sa conste in: mers lejer, mers vioi, alergat, fandari, genoflexiuni, pe o perioada de 30 minute. Odata facute aceste exercitii va veti incepe ziua minunat avand o stare fizica si psihica de invidiat, iar cu trecerea timpului organismul si psihicul se va obisnui cu aceasta stare. De asemenea, este extrem de importanta respectarea micului de jun, in acest sens fiind recomandate alimente usoare gen: cereale cu lapte, iaurt, nuci, sau branza. Cu toate ca pare absurd, urcatul scarilor este un avantaj deosebit in procesul slabirii sanatoase, iar pe langa faptul ca se pot pierde si 10 calorii pe minut, urcatul scarilor tonifiaza musculatura picioarelor. Pentru arederea caloriilor, exercitiile cu o gantera usoara sunt etrem de utile, astfel pe parcursul a 5 minute se pot arde aproximativ 20 de calorii si evident se tonifiaza musculatura. Nutritionistii recomanda ca intre masa de la micul de jun si masa de pranz, organismul sa fie alimentat cu o gustare in cantitate mica, insa aceasta sa fie sanatoasa, de exemplu: cateva lingurite de humus si o felie sau 2 de paine. Masa de pranz se va servii la un interval prestabilit dinainte, iar servirea acestei importante mese se va face zilnic la aceasi ora. Alimentele recomandate pentru masa de pranz sunt: tonul, maslinele, rosiile, branza feta, legumele verzi amestecate cu putin ulei de masline, toate acestea reprezentand o masa absolut delicioasa pe placul majoritatii persoanelor, fiind desigur, extrem debenefica si pentru sanatatea organismului. In ceea ce priveste servirea cinei, se va face sera in jurul orei 19, iar aceasta trebuie sa aiba un continut ridicat de fibre si proteine. Alimentele care se pot consuma la cina sunt: fasolea neagra, spanacul, branza, cascavalul, sau avocado. Dupa consumarea lor aceste alimente dau o senzatie de saturatie fara a exista vreun pericol de adaugare de noi kilograme. Ca ultima etapa in procesul de slabire sanatos, exte reprezentat de ora de culcare, aceasta trebuie sa fie la o ora stabilita chiar de catre dumneavoastra, doar ca in fiecare seara sa fie la aceeasi ora si de asemenea, sa se indeplineasca cele 8 ore de odihna necesare. Pe langa toate aceste aspecte, mai este recomandat rasul si elimimnarea cat se poate de mult a stresului.


Eurovision - Cezar Ouatu, 1-0

Ouu da. S-a incheiat si editia Eurovision a anului 2013. Asa cum, probabil, ne asteptam cu totii, Danemarca a iesit invingatoare. Emmelie De Forest a reusit sa atraga, cu melodia “Only Teardrops”, cele mai multe voturi din partea celorlalte tari participante. Cu vocea ei minunata si cu zambetul mereu pe buze, Emmelie De Forest a smuls cele mai multe voturi de la telespectatori si de la juriu deopotriva.

Nu acelasi lucru putem spune si depre reprezentantul Romaniei, Cezar Ouatu, care nu a reusit sa adune prea multe voturi din partea telespectatorilor si a iesit pe locul 13. Foarte increzator pe abilitatile sale de contratenor, Cezar spera sa se claseze pe unul din locurile fruntase ale competitiei. Se pare ca telespactatorii nu i-au agreat melodia, drept dovada, voturile au fost foarte putine, chiar si de la tari in care locuiesc foarte multi romani, ori tarile invecinate Romaniei. Poate pe viitor, va alege o melodie care sa dea mai bine la public ori una care sa ii puna cu adevarat in valoare calitatile, pentru a nu mai ajunge la mijlocul clasamentului. Succes, Cezar!

Inscriere in directoare web romanesti

Cand vine vorba de inscriere in directoarele web romanesti si cum sa faci pentru a obtine o pozitie mai buna in rezultatele diverselor motoare de cautare parerile sunt impartite. In primul rand trebuie sa stii ca aceste directoare sunt impartie in doua ramuri: - directoare generale, care sunt structurate pe diferite categorii si cuprind o gama larga de domenii de activitate si directoarele web de nisa care sunt directoarele special create pentru un anumit tip de activitate. In functie de specificul domeniului tau, specialistii in online recomanda sa-ti indrepti atentia catre cea de-a doua categorie. Inscrierea in drectoarele web nisate iti poate aduce un numar mult mai mare de vizualizari si un loc fruntas in cautari. Aceiasi specialisti atrag atentia ca piata online din Romania este tot mai competitiva si pe langa inscrierea in directoare web din nisa ta de activitate, este bine sa-ti indrepti atentia si catre crearea si postarea articolelor de calitate pe anumite site-uri care permit acest lucru, cu un link catre site-ul tau. Utilizatorii apreciaza articolele relevante cu informatii cat mai detaliate dar mai ales articolele unice.De aceea, daca iti doresti pastrare utilizatorilor acorda atentie sporita continutului articolelor tale.

In cazul in care nu ai optat inca pentru una dintre cele doua variante de directoare si te interezeaza obtinerea unor rezultate vizibile este bine sa iei in considerare ofertele propuse de catre diferite firme de profil. Daca ai prieteni care folosesc deja acest tip de serviciu, solicita mai multe detalii si chiar o recomandare. Poti apela atat la o firma cat si la serviciile oferite de freelanceri. Preturile difera foarte mult dar si calitatea serviciilor este pe masura. In general este bine sa apelezi la o firma atat pentru experienta pe care aceasta o are in prestarea acestui serviciu cat si datorita faptului ca inscrierea se face manual, ceea ce implica anumite resurse si un timp de procesare mai lung.Toate acestea determina durabilitatea unui director si prin urmare existenta un backlink in timp de pe acel director catre pagina ta web.

Ani de liceu

In curand se implinesc 10 ani de la terminarea liceului. Si abia astept sa imi revad colegii de clasa, sa vedem cum si-a aranjat fiecare viata. Perioada din liceu a fost cea mai frumoasa etapa din viata mea. Pe atunci nu aveam nici o grija, nici un gand, mergeam la scoala, veneam acasa, ieseam afara. Si da, mai si invatam din cand in cand:). Imi amintesc cu placere de orele de teatru, de cele de cor. Era o  adevarata relaxare sa merg la scoala. Pauza mare era mereu destinata plimbarilor pe langa curtea scolii, sau a  unui suc. Aveam o pauza de 20 de minute, pauza de care ne bucuram din plin. Doar ca zburau atat de repede cele 20 de minute... Singurul lucru care ne dadea mereu fiori, mie cel putin, era momentul acela, cand eram scoasa la raspuns, sau cand trebuia sa dam un extemporal. Insa a fost frumos. Mi-a placut la nebunie, sa ma trezesc in fiecare dimineata si sa merg la scoala, sa petrec timpul cu colegii mei de clasa. Clasa a 12-a a fost cea mai frumoasa. Invatam pentru bac, si in acelasi timp, ne pregateam pentru  banchetul de sfarsit de an scolar. Toata lumea se pregatea pentru pozele de promotie, pentreu hainele din ultima zi, pentru festivitate. Insa cu siguranta toti am asteptat cel mai mult banchetul, marea petrecere de la restaurant. Si a meritat pe deplin. A fost fantastic! Toata lumea s-a simtit extraordinar. Imi amintesc ziua aceea parca ar fi fost ieri. Sper ca la intalnirea de 10 ani sa ne simtim cel putin la fel de bine ca la acel banchet. Sunt curioasa cati dintre ei isi vor aminti nazbatiile din liceu.

Poftele in timpul sarcinii

Cuprins

  • Carnea in timpul sarcinii si combinatiile ciudate
  • Pofta de obiecte
  • Care este cauza poftelor din sarcina?
Cu siguranta, v-ati intrebat, vreodata, cum apar poftele din sarcina sau de ce unele femei simt nevoia sa manance unele dintre cele mai ciudate lucruri sau combinatii de mancaruri, deoarece, daca cele mai des intalnite gusturi dorite in graviditate sunt cele dulci, sarate, condimentate sau acre, o combinatie intre acestea nu cred ca ar incanta prea multa lume.

Carnea in timpul sarcinii si combinatiile ciudate

Totusi, daca iti este pofta de carne, atunci cand esti gravida, poate ca cel mai indicat este sa iti iei gandul de la acest aliment, daca dorinta este de grasime sau prajeala. Sa nu uitam, insa, ca este important sa aveti si o parte a alimentatiei bazata pe carne, deoarece ea contine proteine si vitamina K, necesare atat mamei, cat si fatului. De aceea, orice ti-ar dicta poftele, incearca sa mentii un echilibru sanatos din acest punct de vedere.

Daca ne amuzam atunci cand auzim de combinatii precum „inghetata cu hamsii”, femeile gravide o considera o adevarata delicatesa, iar sotii lor o pacoste, deoarece majoritatea poftelor apar la ore imposibile. Si, deoarece astfel de pofte se caracterizeaza prin alimente care nu erau obisnuite in alimentatia gravidei inainte de sarcina, cu siguranta este o slaba sanse ca ele sa se gaseasca in frigider. Astfel, poate ca ar fi indicat ca, atunci cand sotia dumneavoastra ramane gravida, sa va faceti o lista cu magazinele non-stop din oras.

Pofta de obiecte

In ceea ce priveste pofta de lucruri non-alimentare in timpul sarcinii, aceasta conditie se numeste „Pica”, si merge pana acolo incat femeia gravida doreste sa manance detergent, pasta de dinti, piulite si, in general, cam orice. Specialistii explica acest fenomen prin frica de durerile nasterii sau prin stressul cauzat de perioada de graviditate, in urma caruia se secreta un hormon care cauzeaza aceste pofte ciudate in sarcina.

Care este cauza poftelor din sarcina?

Stiti momentul in care treceti pe langa un chiosc de vata de zahar sau pe langa o brutarie si mirosul va atrage sa cumparati respectivul produs? Femeile gravide au un simt olfactiv mult mai dezvoltat decat in mod normal, astfel incat, este nevoie doar sa li se para ca un anumit miros provine de la un anumit aliment, incat sa li se faca pofta de el. Aceasta ar fi o explicatie, insa exista mult mai multe.

O a doua explicatie pentru poftele din timpul sarcinii o reprezinta faptul ca, in aceasta perioada, apar anumite deficiente alimentare, care cauzeaza un dezechilibru de substante nutritive in corpul gravidei. Astfel, organismul acesteia ii „cere” sa isi regleze nivelul acestor substante prin pofte dintre cele mai felurite.

Mai exista si o a treia explicatie pentru aceste pofte, conform careia nevoile emotionale noi sunt cele care fac femeile sa manance cat mai mult si mai variat in timpul sarcinii. De exemplu, este posibilitatea ca gravida sa-si doreasca anumite mancaruri pe care le manca in perioada copilariei sale sau intr-un alt moment al vietii, din nevoia de a retrai emotiile acelei perioade. De asemeni, s-a aratat ca si religia are o mare importanta in cazul poftelor din sarcina, fiind obisnuite alimentele interzise in anumite perioade sau care au o semnificatie spirituala.

Animalul politic perfect

Cine-i animalul politic perfect?! Am auzit întrebarea aceasta la o emisiune TV şi mi-a atras atenţia pentru că mintea mea m-a pus în situaţia de a mi-o adresa şi personal. Nu sunt un om logic ci mai degrabă simţitor....aşa sunt şi cei care se cred artişti şi apolitici.

Cei mai cerebrali ar zâmbi acum în jurul acestei chestiuni şi ar face o listă nominală. Nu s-ar compara cu lista lui Schindler pentru că scopul nu ar fi salvarea lor dar ar avea iz de începuturi.

Oricum grea întrebare, greu răspuns şi mă gândesc la următorul lucru: respect viaţa cu tot ce reprezintă ea, iubesc frumosul şi încerc să-l onorez, iubesc animalele şi atunci am sentimentul că nici un politician nu poate avea onoarea de a fi numit animal darămite animalul politic perfect.