Terry Pratchett. Discworld

Cine nu a auzit de Terry Pratchett? Un bătrânel simpatic care riscă cât de curând să fie vizitat de unul dintre personajele sale.
Prima întâlnire cu Discworld am avut-o prin intermediul jocurilor pe calculator: Discworld, Discworld II-Missing presumend…!? şi Discworld Noir.
Normal, după ce am jucat jocurile, trebuia neapărat să citesc şi cărţile care au stat la baza lor. Şi, ce să-mi pot dori mai mult, au început să fie traduse în română. Iniţial publicate la editura Noesis (de care nu cred că mai ştie nimeni nimic), iar apoi de Rao. Fiind o traducere, Discworld a ajuns Lumea Disc. Ok, treacă-meargă. Dar, în bunul obicei al traducerilor de fantasy (că doar e la fel la spanioli, francezi etc.), toate numele şi termenii care sunau bine în engleză au fost traduşi cu echivalenţi mioritici. De exemple, Rincewind a ajuns Vânturache. Titlurile s-au tradus cum trebuie, cu o excepţie notabilă: Sourcery s-a echivalat cu Copilul Minune. Deci? Fuck off.
Aşadar ele trebuiau citite în original, iar în România preţul lor în Diverta sau în alte librării este extrem de ridicat (50-60 de lei volumul, dacă nu mai mult), aproape dublu faţă de alte părţi. Ghinion.
Şi, într-un final, le-am găsit la preţ de aprox 30 de lei volumul. Ne punem frumos, eliberăm un raft în bibliotecă şi ore suficiente din timpul nostru preţios.
Prima carte pe listă:
M-am gândit să adun într-un loc toate “vorbele de duh” (echivalent mai ortodox al englezescului wit?). Poate postez pe aici. Asta dacă nu uit.

Inscriere in directoare

Daca vreti sa va promovati afacerea pe internet dar nu dispuneti nici de prea multi bani pentru a va face reclama, nici de timp pentru a va ocupa personal de acest lucru, una din metodele prin care puteti realiza asta este prin contractarea unei firme.
Pe piata exista destul de multe firme care se ocupa de SEO (Search Engine Optimization). Contra unei sume de bani care difera in functie de serviciile prestate, aceste firme va ajuta site-ul ca creasca in rank si sa isi creasca numarul de vizualizari zilnice.
Unul din servicii de care puteti beneficia este inscrierea in directoare. Acest lucru nu este foarte complicat dar cu efecte vizibile, iar costurile vor putea fi reduse aproape la minim. Pentru acest lucru va trebui sa faceti  comanda inscrieri in directoare, si sa specificati si anumite informatii despre site-ul vostru si cuvintele care vreti sa fie folosite ca tag-uri.
Daca credeti ca acest lucru nu este suficient,  puteti apela si la alte servicii . O firma care se ocupa de SEO, va poate oferi deasemenea si o analiza de piata personalizata, din care puteti afla care sunt cuvintele cele mai uzuale pe nisa pe care activati, unde se situeaza site-ul vostru in piata in comparatie cu a competitorilor, precum si un forecast despre efectele pe care instrumentele de SEO le vor avea asupra rank-ului.
Desi am spus ca este o metoda ieftina, la fel ca in multe alte domenii, preturile sunt pentru toate buzunarele. Asa ca recomandarea mea este ca, inainte de a semna cu o anumita firma, sa faceti totusi un sondaj de piata, astfel incat sa alegeti cea mai avatajoasa oferta din punct de vedere calitate/pret. Desi nu este o activitate foarte complicata si ati putea sa va ocupati si voi de aceasta optimizare, pentru cele mai bune rezultate, va recomand totusi sa apelati la serviciile unei firme.

Și care e prieten?

Da. Și care e prieten? Ce întrebare. Orice băiat/fată care te mănâncă de cur e prieten. Pe bune?!
E greu să îți dai seama că ai crezut atât într-o prietenie și că ții atât de mult la o persoană. O persoană care nu te întreabă nici măcar ce faci. O întrebare banală poate dar câteodată ai nevoie așa de mult de ea. Iar eu stau și aștept. Dar nu! Nu îi interesează. Interesul lor și numai al lor. ”Ai bani la tine? Da ! Perfect prietena mea cea mai bună!” ; ”Ți.ai învățat lecția? Da! Perfect prietena mea cea mai bună!” și așa mai departe.  Nu cer să mi se aducă prajituri în fiecare zi. Sau să vă faceți un tricou cu poza mea. Sau să cântați, să scrieți poezii despre mine. Sau să mă lingușiți. Sau sa mă visați. Cer doar puțina căldură. Puțină afecțiune. E de ajuns să mă vezi o singură dată pe an. Nu e nevoie de mai mult. Dar atunci când mă vezi să simt afecțiunea. Nu să îmi arunci un sal denăla de mai bine nu te vedeam. Și dacă nu ma suporți sau te stresez sau vorbesc prea mult sau pur și simplu nu.s ”tare” așa ca tine poți să.mi spui. Nu mă supăr. Poate că o să vărs o singură lacrimă. O lacrimă a prieteniei. Și poate că o să te ude și pe tine. Sau poate că o să.ți ude conștiința. Și o să realizezi că prietenia și iubirea nu au preț.
Ciudată chestie. Prea ciudată.

Romanii e tristi

Statistici triste, asa cum ne-am obisnuit. Presupun ca sunt lucruri pe care le stim cu totii. Nu vreau sa comentez prea mult pe tema asta, deorece s-a tot discutat si s-au tot spus o gramada de lucruri pana acum, iar parerea mea nu e cu mult diferita de cea a majoritatii. Vreau doar sa spun o chestie: daca e un lucru pe care il regret, nespus de mult, e faptul ca m-am nascut in tara asta. Se putea si mai rau? Poate. Dar se putea si mai bine.
Un mare cacat, daca e sa ma intrebati pe mine. Un mare cacat.
P.S. Apropo, stie careva reclama aia la sampanie, daca nu ma insel, care spunea ca romanii sunt printre cei mai tristi oameni si ii indemna sa bea putin alcool, ca sa se mai inveseleasca? Nimeni??
P.S. Sa nu o aud pe aia cu ‘traim in romania si asta ne ocupa tot timpul’, ca fac cu nervul stang. A zis-o unul si acuma a devenit motto-ul tuturor romanilor. Mai lasati-ne.

Cum sa te relaxezi cu…bancuri!

Sa fii fericit este una dintre cele mai mari bucurii pe care le poti avea zi de zi. Pentru a fi fericit insa trebuie sa incerci in primul rand sa fii multumit cu tine insuti si mai apoi cu cei din jurul tau. Iar fericirea vine numai din sentimente positive, din glume si din relaxare. 
Intr-o lume in care stresul si agitatia sunt cele care predomina, fiecare persoana are nevoie in prezent de momente in care sa rada si sa se simta bine. Si cum ne putem face ziua mai buna? Bineinteles ca numai prin citirea unor bancuri tari. Bancurile sunt cele care cu adevarat ne pot face sa ne schimbam starea de spirit in doar cateva minute. Ei bine, bancurile le putem citi sau le putem asculta de la alte persoane care le povestesc. Petrecerile sunt de obicei cele mai bune locuri in care se spun bancuri deoarece acolo sunt grupuri mai mari de persoane, deci bucuria este mai mare. 

Bancurile sunt un deliciu pentru persoanele de toate varstele, asadar aceasta metoda este una din cele mai interesante pentru relaxare si pentru detasare. De unde sa citim si sa invatam chiar cat mai multe bancuri? De pe internet de unde veti gasi foarte multe site-uri cu bancuri de toate felurile. Bineinteles ca si bancurile sunt grupate pe categorii, in functie de cele care va plac cel mai mult. Deasemenea, pentru persoanele care stiu sa guste astfel de bancuri, exista si bancuri cu Bula sau bancuri deocheate care sunt cu adevarat amuzante. Petrecerile sunt unele dintre cele mai frumoase momente ale vietii de zi cu zi. Atunci cand suntem mult prea stresati si foarte agitati din cauza serviciului, o petrecere este cea care cu siguranta ne va aduce zambetul pe buze si ne va face sa ne gandim numai la intamplarile pozitive din viata noastra. 
La o petrecere distractia este garantata indiferent de circumstante. Voia buna, optimismul, increderea si mai ales sentimentul de prietenie ne poate face sa ne destindem si sa ne relaxam. Un alt lucru important la o petrecere este faptul ca deseori se spun bancuri care starnesc atentia tuturor si care aduc o nota de confort in interiorul fiecarei persoane. Bancurile sunt astfel sinonime cu sentimentul de prietenie deoarece si cu ajutorul acestora ne putem pune pe picioare. Bancuri se pot gasi oriunde: pe site-uri specializate, pe retelele de socializare, in carti sau de ce nu, pot fi auzite pentru prima data la o astfel de intalnire in care se creaza o atmosfera cat mai placuta. Bineinteles ca si bancurile sunt si ele de mai multe feluri pentru a satisface gusturile fiecarei persoane si pentru a nu starni controverse in anumite medii. 
 Asadar, decat sa ne lasam prada monotoniei si anxietatii, mai bine incercam sa profitam de fiecare moment la maxim. Incercati sa mergeti la cat mai multe petreceri sau intalniri cu prietenii deoarece cu siguranta va veti intoarce acasa mult mai binedispus si mai relaxat. Bancurile sunt o metoda numai buna pentru relaxare si pentru detensionare! In concluzie, pentru a va relaxa si pentru a va linisti, incercati pastile cu…ras, prin participarea la petreceri sau de ce nu, pur si simplu prin citirea bancurilor de acasa!

Intoarcerea in paradisul clujean

Nah drajii mei, m-am intors. Cu noi planuri de viitor, proiecte interesante, momentan doar la stadiul de proiectii mentale, care in curand  speram ca se vor materializa in modurile corespunzatoare.
Cu o tuse serioasa si antibiotice la activ, va marturisesc ca ma simt mai bine ca oricand, nu mai am nevoie de comedii, mi-a revenit optimismul si cheful de viata.
Datorita faptului ca acest blog stagneaza ( no need to say it, i know), m-am gandit sa mai fac o schimbare si sa scriu  si alte treburi. Momentan am o idee, sa vad daca pe hartie e la fel de interesanta. Cert e ca pana nu o pun in practica, nu voi mai posta atat de des. Cei care ma citesc ca lumea si le place ce scriu eu aici sunt destui si mai sunt si misto, asa ca e okay.
Sper doar sa am destul timp sa intretin si ce am inceput aici cu blogul asta.
In rest, totul bine si frumos? Sa purtati fulare si manusi. Si caciuli. Brotac stie de ce! ^.^
Ne mai auzim. :)

Haine noi

Daca tot a venit primavara si-a schimbat si blogul meu hainuta.
Nu am de gand sa scriu un post despre cat de frumos e cand stai ca musca la soare in fata blocului sa te incalzesti, cat de frumos e sa vezi cum totul in jur prinde viata, inclusiv gandacii, albinele, capusele, musculitele etc. Cat de placut e sa te plimbi prin parc si sa vezi cate un hoit ramas de asta toamna, cat de frumos e sa vezi cum dragostea prinde viata in lumina calda a soarelui, prin boscheti matzele si cainii, pe asfalt doua muste, intr-un colt doua albine bazaie puternic.
Ehh.. nu’i asa ca e placut cand vine primavara.
Azi am completat integrame dupa ani si ani de zile. Si am descoperit ceva care m-a socat. Pai pe vremea cand mergeam eu cu personalul si aveam juma de metru inaltime si ma invata o tanti sa completez integrame, nu existau dom’le cuvinte de genul email in ele! M-am simtit batrana!
p.s. maine am sa incep sa predau orele de seminar pentru anul 3 la doua materii. Am emotii. Asta chiar o sa fie o experienta interesanta, tot imi doream eu in cls I sa fiu invatatoare, mi se implineste visul acum, sac! Am fost si doctorita (am luat cursuri de prim ajutor in cls a 7) voi si profesoara, ce sa-mi mai doresc acum?! A gata, vreau sa fiu presedintele tarii! )))))